UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Шведи - найкращий з усіх варіантів": експерти оцінили шанси збірної України в 1/8 фіналу Євро-2020

Дмитро Михайленко та Андрій Полунін вірять в шанси української збірної.

Колишні футболісти збірної України Дмитро Михайленко та Андрій Полунін дали оцінку майбутнього матчу 1/8 фіналу Євро-2020 проти Швеції.

"Шведи - найкращий з усіх наявних для нас варіантів. Вони стилістично підходять для збірної України і, на мій погляд, це одна з найслабших команд, які вийшли до 1/8 фіналу з першого місця.

Шведи стилістично нам підходять. Напевно "синьо-жовті" будуть більше володіти м'ячем, а це те, що нам потрібно, оскільки команда Андрія Шевченка помітно додала в цьому компоненті гри. Україні незручно весь час оборонятися, що було б з тією ж Німеччиною або Іспанією. Але, ось як наша команда знайде баланс, щоб грати проти швидкого Олександра Ісака або того ж Еміля Форсберга, питання. Шведи комфортно себе почувають без м'яча, вони добре контратакують, тому потрібно бути всю гру зосередженими", - відзначив Михайленко.

ZN.UA проведе онлайн-трансляцію матчу Швеція - Україна.

Полунін очікує, що фізично команда Андрія Шевченка не поступиться супернику:

"У збірної України було більше часу на підготовку до цього поєдинку. І якщо шведи переграють нас фізично, я не кажу про технічні нюанси, то це буде нонсенс. Я не сумніваюся, що тренерський штаб нашої збірної добре вивчив можливості збірної Швеції, але пора вже робити висновки за станом гравців і довіряти тим, хто може 90 хвилин грати на рівні чемпіонату Європи.

Що стосується суперника, досить сказати, що збірна Швеції зайняла перше місце в своїй групі, це дуже організована команда, яка впевнено діє в нижньому блоці, в штрафну шведів пробратися буде вкрай складно. Думаю, Андрій Шевченко обере правильну тактику виходячи з того кадрового потенціалу, який є під рукою".

Матч відбудеться сьогодні в Глазго. Початок - о 22:00.

Читайте також: Євро-2020 став найрезультативнішим у історії

Раніше повідомлялося про те, що букмекери зробили прогноз на матч Євро-2020 Швеція - Україна.

Підписуйтесь на Телеграм-канал ZN.UA про Євро-2020.