UA / RU
Підтримати ZN.ua

Шарапова дискваліфікована на два роки

Російська тенісистка покарана за вживання допінгу.

Росіянка Марія Шарапова за порушення антидопінгових правил дискваліфікована на два роки. Про це повідомляє офіційний сайт Міжнародної федерації тенісу.

Заборона вступає в силу з 26 січня 2016 року - дати проби тенісистки, в якій було виявлено заборонену речовину. Таким чином, вийти на корт Шарапова зможе тільки 25 січня 2018 року, коли тенісистці буде майже 31 рік. Росіянка пропустить Олімпіаду в Ріо.

Нагадаємо, Шарапова 7 березня зробила заяву про те, що здала позитивний допінг-тест під час Australian Open. В її допінг-пробі був виявлений заборонений до вживання мілдронат.

Додамо, що рішення Міжнародної федерації тенісу буде оскаржено Шараповою в Спортивному арбітражному суді (CAS) в Лозанні. "Скасувати повністю дискваліфікацію неможливо, так як вона визнала факт, що приймала препарат після 1 січня. Але мені здається, реально скоротити термін. Тим більше, можна буде врахувати бездоганну поведінку Шарапової і приписи лікарів щодо застосування цього препарату", - сказав президент Федерації тенісу Росії Шаміль Тарпіщев.

Шарапова є п'ятиразовою чемпіонкою турнірів "Великого шолома", переможницею Підсумкового турніру WTA (2004), а також срібним призером Олімпіади-2012.