UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Шахтар" не зумів втілити перевагу на полі в перемогу над чеською "Вікторією"

Українські футболісти володіли ініціативою весь матч, проте в результаті виявилася в ролі наздоганяючих. Тим не менш, перед зустріччю в Донецьку "Шахтар" зберіг більше шансів на кінцевий успіх і вихід в 1/8 фіналу турніру.

Донецький "Шахтар" зіграв внічию 1:1 з чеської "Вікторії Плзень" на виїзді в першому матчі двораундового протистояння 1/16 фіналу Ліги Європи.

Володіючи перевагою в першому таймі, "гірники" несподівано пропустили гол в середині другої 45-хвилинці: після подачі штрафного донецькі футболісти не зуміли нічого протиставити Маріану Чішовскі, який вивів на ударну позицію Станіслава Тецла. Однак незабаром ситуацію виправив Луїс Адріану, який вийшов на побачення з голкіпером завдяки відмінному пасу Даріо Срни - 1:1.

До кінця матчу особливо небезпечних моментів команди не створили. Хіба що все той же Адріану міг забити після прострілу співвітчизника Ісмаїлі.

Ліга Європи

Плей-офф

1/16 фіналу. Перший матч

"Вікторія" П (Чехія) - "Шахтар" Д (Україна) - 1:1 (0:0)

Голи: Тецл, 62 (1:0). Луїз Адріану, 65 (1:1).

"Вікторія": Козачик, Прохазка, Чішовскі, Лімберскі, Ржезник, Хорват, Хоржава, Коларж (Бакош, 87), Дюріш, Петржела, Тецл (Вагнер, 81).

"Шахтар": Пятов, Кучер, Ракицький, Ізмаїл, Срна, Хюбшман, Фред, Алекс Тейшейра, Тайсон (Бернард, 68), Дуглас Коста (Едуарду да Сілва, 87), Луїз Адріану (Феррейра, 85).

Попередження: Петржела, 31. Дуглас Коста, 34. Хюбшман, 54. Ракицький, 58. Хорват, 76. Лімберскі, 88. Прохазка, 90+2.

Суддя: Сидиропулос (Греція).

21 лютого. Пльзень. Стадіон "Doosan Arena".

поєдинок у Відповідь відбудеться в Донецьку 27 лютого.

Нагадаємо, що 20 лютого в Лізі Європи зіграли ще три українських команди: "Динамо" на домашньому полі поступилося "Валенсії" 0:2, "Дніпро" в Дніпропетровську виграв у "Тоттенхема" 1:0, а "Чорноморець" розписав безгольову мирову з "Ліоном" з Франції. !zn

Читайте також:

"Шахтар" і "Металіст" фінішували попереду російських команд на Об'єднаному Суперкубку

Букмекери вважають "Шахтар" одним з претендентів на перемогу в Лізі Європи

В "Шахтарі" вже готові виграти Лігу Європи