UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Шахтар" хоче залучити "Манчестер Сіті" до відповідальності за трансфер Зінченка

Донецький клуб вважає, що українець незаконно пішов спершу в "Уфу", а тепер і переїхав до Англії.

Донецький "Шахтар" хоче залучити "Манчестер Сіті" до відповідальності за трансфер Олександра Зінченка, який є вихованцем "гірників".

У донецькому клубі вважають, що Зінченко взимку 2015 року незаконно перейшов з "Шахтаря" в "Уфу", розірвавши контракт в односторонньому порядку. Після цього донецький клуб подав позов у ФІФА. Тепер же купив гравця "Ман Сіті".

"Розгляд ще триває. Звичайно, там буде якесь рішення, потім буде позов до CAS і так далі. Все, що з юридичної точки зору можна буде зробити, щоб залучити "Манчестер Сіті" до відповідальності, буде зроблено. Наскільки це вийде, це вже інше питання. Але всі юридичні процедури будуть витримані.

Мені здається, що в цій ситуації "Манчестер Сіті" не зовсім коректно повівся. Я був на зв'язку з їх спортивним директором, пояснював йому ситуацію. Але, на жаль, вони це проігнорували", - сказав гендиректор "Шахтаря" Сергій Палкін.

"Перехід Зінченка в "Манчестер Сіті" говорить про рівень нашої академії. Йому я можу побажати тільки удачі. Але за кожне рішення, яке він приймає, треба буде нести відповідальність. Те, що сталося між ним і "Шахтарем" - це більшою мірою я списую на те, що в дуже молодому віці навколо нього з'явилися не дуже охайні агенти, які просто збили гравця з пантелику, а сьогодні намагаються на ньому заробити серйозні гроші. Як результат – ми маємо те, що маємо. А те, що це хороший талановитий футболіст, було зрозуміло давно", - також додав Палкін.

Читайте також: Головко заявив, що ідея заграти Зінченка за збірну належала йому

Додамо, що раніше Палкін вже заявляв про те, що "Шахтар" вимагає дискваліфікації Зінченка.