UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Шахтар" достроково завоював золоті медалі чемпіонату Прем'єр-ліги

Підопічні Мірчі Луческу обіграли "Зорю" і стали недосяжними для конкурентів. Перемогу в українській першості "гірники" оформляють в п'ятий раз поспіль.

Донецький "Шахтар" обіграв в рамках 29-го туру Прем'єр-ліги луганську "Зорю" з рахунком 3:1 і став недосяжним для найближчих конкурентів: "гірники" в п'ятий раз поспіль завоювали золото чемпіонату, довівши загальну кількість перемог в Україні до 9.

Таким чином, "гірники" відстають від досягнення київського "Динамо", на рахунку якого 13 титулів, на чотири перемоги в українських чемпіонатах.

Більшу частину поєдинку, який із-за нестабільної ситуації на сході країни був перенесений в Черкаси, донеччани провели у більшості (був вилучений воротар "Зорі" Микита Шевченко за фол останньої надії), однак при цьому вони при рахунку 2:0 на свою користь примудрилися пропустити наприкінці стартового тайму, тим самим повернувши інтригу. Тим не менш, до кінця ігрового часу. Голами у "Шахтаря" відзначився Луїс Адріану (на 16-ій та 29-ій хвилинах), у луганчан відзначився Желько Любеновіч. Переможну крапку в матчі Едуарду - 3:1.

В інших матчах туру "Волинь" на домашньому полі поступилася "Севастополю" 1:2, зазнавши 7-ї поразки поспіль.

Зоря - Шахтар - 1:3 (1:2)

Голи: Луїс Адріану, 16 - з пенальті (0:1). Луїс Адріану, 29 (0:2). Любеновіч, 45+4 (1:2). Едуарду, 90+2 (1:3).

"Зоря" (Луганськ): Н. Шевченка, Каменюка, Вернидуб, Шуніч, Ярмаш, Грицай, Білий (Малиновський, 73), Хомченовський, Петряк (Игнятиевич, 69), Любеновіч, Болі (Сантіні, 14).

"Шахтар" (Донецьк): Пятов, Ст. Шевчук, Ракицький (Гюбшман, 61), Кривцов, Срна, Степаненко, Фред (Едуарду, 70), Тайсон (Бернард, 39), Дуглас, Алекс, Луїс Адріану.

Покарання: Вернидуб, 3. Фред, 40. Шуніч, 54 (попередження). Н. Шевченка, 12 (видалення).

Судді: Арановський, Рачинська (обидва - Київ), Плужник (Харків).

11 травня. Черкаси. Центральний стадіон.

Нагадаємо, що на срібні медалі чемпіонату претендує "Дніпро" і "Металіст", проте в разі перемоги дніпропетровців над полтавською "Ворсклою", вони дістануться саме команді з берегів Дніпра. Доля ж бронзи - в руках у "Металіста": якщо "Карпати" не зможуть відібрати у харків'ян хоча б одне очко, цей комплект нагород поїде у Харків, а "Динамо" вперше в історії фінішує поза п'єдесталом пошани. !zn

Читайте також:

"Динамо" і "Шахтар" незадоволені рішенням провести фінал Кубка України без глядачів

Суркіс пообіцяв боротися за український футбол до останнього

Луческу припустив, що перемоги "Шахтаря" вже всім набридли