UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сенсація Вімблдону: українець Стаховський вибив із боротьби легендарного Федерера

Український тенісист Сергій Стаховський, 116-та ракетка світу, здолав у другому колі Вімблдону одного з головних фаворитів турніру, швейцарця Роджера Федерера.

Справжню сенсацію у другому раунді Вімблдонського турніру підніс українець Сергій Стаховський, вибивши з боротьби третю ракетку світу, найбільш титулованого тенісиста сучасності Роджера Федерера.

Стаховський у впертій боротьбі здобув перемогу над Федерером у чотирьох сетах з рахунком- 6:7, 7:6, 7:5, 7:6. За матч Стаховський лише один раз програв гейм на своїй подачі.

Таким чином, семиразовий чемпіон Вімблдону вперше з 2004 року не зміг вийти у чвертьфінал турніру "Великого шолома".

"Я не можу повірити в те, що сталося. Мені вдалося показати найкращий теніс у своєму житті, причому цього насилу вистачило, щоб обіграти Роджера. Я на сьомому небі від щастя. Коли ти граєш проти Федерера на Вімблдоні, то ніби зустрічаєшся з двома суперниками відразу - самим Федерером і його его. На цих кортах він - легенда", - поділився враженнями від своєї несподіваної перемоги Стаховський.

У третьому раунді змагань Стаховський схрестить ракетки з австрійським тенісистом Юргеном Мельцером.

Зазначимо, що це вже не перша сенсація на Вімблдоні в цьому році. У матчі першого кола перший в історії восьмиразовий переможець "Ролан Гаррос" Рафаель Надаль програв 135-й ракетці світу Стіву Дарсісу (Бельгія). !zn

Читайте також:

Перемігши на Ролан Гаррос, Рафаель Надаль переписав історію тенісу

Азаренко очолила рейтинг найсильніших тенісисток світу

Талановита українка залишає Роллан Гаррос