UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ще одна перемога українців у Росії: слідом за шаблісткою Харлан до тріумфу прийшов каноїст Чебан

На чемпіонаті світу з веслування золоту медаль здобув Юрій Чебан з Южного. У фінальних перегонах на фініші 200-метрівки український каноїст випередив росіянина.

Українець Юрій Чебан виграв золоту медаль чемпіонату світу з веслування на байдарках і каное, який наразі проходить в Москві.

На своїй коронній дистанції 200 метрів весляр з Южного випередив на частки секунди росіянина Олексія Коровашкова.

Чебан, який у цій дисципліні завоював золоту нагороду Олімпійських ігор 2012 року в Лондоні, але на чемпіонаті Європи-2014 у Бранденбурзі (Німеччина) був лише п'ятим, чудово стартував. Між тим його зумів наздогнати Олексій Коровашков з Росії, перемогу якого і оголосили для глядачів. Однак перегляд фотофініша змусив суддів змінити своє початкове рішення.

Як показав повтор, саме Чебан перед фінішною рискою зумів зробити ключовий гребок. Третім фінішував Євген Шуклін з Литви.

Трохи пізніше Чебан допоміг українській команді виграти ще одну медаль в естафеті 4 по 200 м. Українці Олександр Максимчук, Юрій Чебан, Віталій Голюк і Вадим Ципан прийшли до фінішу другими, на цього разу все-таки поступившись росіянам.

Також був близьким до медалі світової першості у Москві 18-річний каноїст Павло Алтухов, який на дистанції 1000 м посів четверте місце.

Нагадаємо, що раніше на чемпіонаті світу з фехтування, який проходив у Казані, українка Ольга Харлан в блискучому стилі виграла чемпіонський титул, обігравши на шляху до фіналу двох росіянок, а у вирішальному бою впоравшись з досвідченою американкою Маріел Загуніс.

Додамо, що ще один лідер української збірної триразова призерка Олімпійських ігор Інна Осипенко-Радомська не бере участь у чемпіонаті світу через конфлікт з керівництвом, а також наміри змінити українське громадянство і виступати за іншу країну. !zn

Читайте також:

Українські клуби не зустрінуться з російськими у футбольних єврокубках

ФІФА закликала не бойкотувати ЧС-2018 в Росії

Британські політики вимагають позбавити Росію Гран-прі Формули-1 в Сочі