UA / RU
Підтримати ZN.ua

Санкції проти Росії та Білорусі ухвалені одноголосно і не підлягають обговоренню – МОК

Йдеться про три правила, які були затверджені на Олімпійському саміті.

На тлі своєї готовності повернути РФ і Білорусь у світовий спорт Міжнародний олімпійський комітет наголосив на прагненні беззаперечно виконувати санкції проти спортсменів, а також посадовців цих двох держав, які були одноголосно ухвалені на Олімпійському саміті в грудні. Про це йдеться в повідомленні пресслужби МОК у Twitter.

"Санкції проти Росії та Білорусі, а також їхніх урядів не підлягають обговоренню. Вони були одноголосно затверджені нещодавнім Олімпійським самітом 9 грудня 2022 року", – наголосили в організації.

Як зазначається, МОК має дотримуватися таких правил:

Читайте також: Європейські олімпійські комітети підтримали позицію МОК щодо повернення росіян та білорусів

Міжнародний олімпійський комітет опублікував ці принципи у відповідь на заяву президента НОК Росії Станіслава Познякова. 

Той висловив думку, що спортсмени з РФ мають брати участь у Олімпіаді-2024 в Парижі на рівних умовах з усіма. Також, за його словами, МОК не вимагає від росіян засудження війни їхньої держави проти України задля допуску до змагань.

Раніше Міжнародний олімпійський комітет відреагував на критичні коментарі від українських чиновників щодо можливого допуску спортсменів із Росії та Білорусі на Олімпіаду-2024 в Парижі.

Нагадаємо, що із засудженням ідеї повернення росіян і білорусів у світовий спорт, зокрема, виступили президент України Володимир Зеленський і міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. Також стало відомо, що Польща та інші країни можуть висунути ультиматум МОК у разі ухвалення рішення про допуск спортсменів з Росії та Білорусі на Олімпіаду-2024 в Парижі.