UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російський олігарх придбав ФК "Монако"

Російський бізнесмен Дмитро Риболовлєв придбав мажоритарний пакет акцій футбольного клубу "Монако". Про це повідомляє офіційний сайт французької команди.

"Компанія Monaco Sport Invest (MSI), пов'язана з бізнесменом Дмитром Риболовлєвим, підписала договір, відповідно до якого вона стає мажоритарним акціонером AS Monaco FC", - йдеться в заяві.

Під контроль MSI переходить 66,67% акцій ФК Монако, 33% залишається під контролем Спортивної Асоціації футбольного клубу "Монако", що представляє інтереси князівства Монако.

"MSI зобов'язалася інвестувати щонайменше 100 млн євро протягом наступних чотирьох років. Ця сума є гарантованим мінімумом і за необхідності може бути збільшена", - наголошується в заяві.

Д.Риболовлєв у 2010 році посідав 79-у позицію в списку найбагатших людей світу за версією журналу Forbes. У нинішньому році за версією того ж видання бізнесмен з капіталом $ 9,5 млрд посів 14-е місце в списку 200 найзаможніших людей Росії.

Д.Риболовлєв також відомий тим, що в 2008 році придбав у мільярдера Дональда Трампа садибу в Палм-Біч (штат Флорида) за $ 100 млн.

У червні минулого року Д.Риболовлєв продав контрольний пакет "Уралкалия" (РТС: URKA) Сулейману Керімову, Філарету Гальчеву і Олександру Несис за $ 5,3 млрд.