UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія пропонувала українському гімнасту Верняеву змінити громадянство

Український Олімпійський чемпіон відповів відмовою.

Український гімнаст Олег Верняєв розповів про те, які країни пропонували йому змінити громадянство.

"Перші пропонували азербайджанці, ще в Лондоні після 2012 року. Потім підключилися росіяни. Конкретно все по поличках розклали. П'ятірку зелені від регіону зарплата, інститу, квартира мені відразу, батькам працевлаштування. Ну, і плюс ще від Федерації зарплата.

Скільки заробляю в Україні? 1000 доларів, це при тому, що Олімпійський чемпіон. Це все, вище вже нікуди. Зарплата і олімпійська стипендія, яку має наш Президент підтвердити", - заявив Верняєв.

Також Верняєв висловився і з приводу дискваліфікації російських спортсменів:

"Чесно кажучи, я проти цих всіх дискваліфікації Росії. Просто тупо політика. Тупо політика грає. У нас американці так сьорбають вітаміни, що аж страшно, і не приховують цього. Тренування закінчив – з сумки баночку дістав, закинув пігулку, запив. Ну, це ж типу все вітаміни", - додав українець.

Нагадаємо, з 5 по 21 серпня 2016 року в Ріо-де-Жанейро проходила Олімпіада, на якій Верняєв показав найкращий результат серед всіх українських спортсменів. На рахунку гімнаста дві медалі - "золото" у вправах на брусах і "срібло" в індивідуальному багатоборстві.

Раніше стало відомо, що Олег Верняєв пропустить весь наступний сезон через травму.