UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російську легкоатлетку дискваліфікували за допінг та позбавили медалі Олімпіади

Чергова росіянка попалася на допінгу.

Російську легкоатлетку Катерину Гулієву (раніше Зав'ялова та Поістогова) дискваліфікували на чотири роки за допінг та позбавили срібної медалі Олімпіади-2012 у Лондоні.

Повідомляється, що дискваліфікація 33-річної Гулієвої триватиме з 28 березня 2024 року по 27 березня 2026 року з урахуванням дворічного терміну дискваліфікації, відбутого спортсменкою відповідно до рішення у справі CAS 2016/А/4486.

Зазначимо, що на Олімпіаді-2012 у забігу на 800 метрів Гулієва фінішувала третьою, а перше місце посіла її співвітчизниця Марія Фарносова, яку раніше теж дискваліфікували через допінг.

Варто зауважити, що у квітні 2021 року Гулієва отримала право виступати за збірну Туреччини, вийшовши заміж за турецького легкоатлета азербайджанського походження Раміля Гулієва.

Нагадаємо, у 2020-го році Спортивний арбітражний суд (CAS) підтримав рішення Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) усунути Росію за маніпуляції в базі даних Московської антидопінгової лабораторії.

Росія протягом 18 місяців маніпулювала інформацією та видаляла допінг-проби, щоб приховати систематичне вживання допінгу спортсменами.

Читайте також: Російську легкоатлетку позбавили золота Олімпіади за допінг

Раніше повідомлялося про те, що російського бійця UFC упіймали на допінгу.