UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російському футбольному союзу не сподобалась форма збірної України

Звернулися в УЄФА через «політичне гасло» у вигляді мапи України

Російський футбольний союз (РФС) відправив у Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) лист, в якому контури України на новій формі збірної України назвав «політичним гаслом» та закликав європейців звернути на це увагу. Про це повідомило російське державне агентство ТАСС.

«Футбол – це спорт, який повинен завжди залишатися поза політикою. На наш погляд, погоджуючи таку форму, УЄФА створює прецедент, адже вже на наступному великому турнірі ми можемо побачити спроби інших країн використовувати свою екіпіровку для політичних висловлювань», – йдеться у заяві.

6 червня представники Української асоціації футболу повідомили, що національна збірна України виступить на Євро-2020 в новій формі, на якій, зокрема, зображено обриси України, включно з окупованим Росією Кримом і територією на сході, яку контролюють підтримувані нею бойовики. Також на футболці присутні гасла «Слава Україні!» та «Героям слава!».

Нову форму одразу розкритикували в МЗС Росії. Депутат Держдуми Росії Дмитро Свіщев закликав УЄФА заборонити її, бо це, за його словами, є «висловленням певної політичної позиції», яка відрізняється від позиції Москви.

Водночас Європейський футбольний союз заявив, що форма збірної України з футболу відповідає його вимогам.

Читайте також: Представлений плейлист збірної України на Євро-2020

Нагадаємо, що делегація футбольної збірної України прилетіла в румунський Бухарест. Виліт був запланований на 17:00 з Харкова, а прибуття в Бухарест о 18:55. Команда відразу з аеропорту вирушила в готель "Каро", де буде жити під час Євро-2020. Сьогодні, 8 червня, у збірної в планах тільки вечеря і відпочинок, а завтра, 9 червня - вечірнє тренування.