UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Російська поліція приходила до нашого дому": батько футболіста збірної України розповів про життя в окупованому Херсоні

Родина Олександра Караваєва залишалася у Херсоні.

Олександр Караваєв-старший, батько футболіста київського "Динамо" та збірної України Олександра Караваєва, розповів про життя в окупованому Херсоні до визволення міста.

"В травні російська поліція приходила в наш будинок в Херсоні. Але не за мною. Взломали квартири двух наших військовослужбовців. Їх з родинами вже в Херсоні не було. Одного з молодих хлопців за проукраїнське висловлювання забрали на подвал. Хтось його сдав. Протримали там три тижні, підрівняли нос. Але відпустили. За тиждень він виїхав з Херсону.  

Думки, що до мене можуть прийти, виникали. Особливо, коли в українській пресі написали, що батьки Караваєва залишилися в окупації. На мою думку, ця новина не була доречною – закидую камень в адресу ваших колег.  Я зайвий раз старався не їздити містом, щоб не потрапляти на блокпости, де перевіряли документи.

Дехто зі знайомих мені казав: “Саша, чого не поставиш на телефоні російський номер, не візьмеш продовольчий пайок від росіян, за це ж тебе ніхто не покарає”. У мене інше мислення. Щоб я, батько гравця київського "Динамо" та збірної України, брав у окупантів пайок та міняв український номер телефону на російський? Такої ганьби мені не потрібно. Я сам себе після цього перестав би поважати. Я поставив VPN, з сином ми були на зв’язку", - сказав Караваєв в інтерв'ю порталу "Чемпіон".

(Олександр Караваєв з батьками та братом)

11 листопада головне управління розвідки Міноборони України та президент України Володимир Зеленський підтвердили, що збройні сили України увійшли до Херсона.

Читайте також: «Це було пекло на Землі»: жителі Херсона розповіли WP, де окупанти катували людей

Раніше повідомлялося про те, що матч УПЛ "Шахтар" - "Зоря" розпочався з кавуном замість м'яча на честь визволення Херсона.