UA / RU
Підтримати ZN.ua

Роналду отримав два роки умовно і штраф у 19 млн євро за ухилення від сплати податків

Португалець визнав свою провину.

Вчора, 15 червня, за лічені години до поєдинку зі збірною Іспанії лідер португальців Кріштіану Роналду дізнався остаточний вердикт суду за своїм звинуваченням у несплаті податків. Як стало відомо, Кріштіану визнав власну провину, у зв'язку з чим був засуджений до двох років позбавлення волі. Як повідомляє El Mundo, так як раніше Роналду не притягувався до кримінальної відповідальності, іспанські представники Феміди вирішили обмежитися умовним терміном. Таким чином, у в'язницю форвард "Реала" не відправиться.

Тим не менш, Роналду повинен заплатити серйозний штраф у розмірі 18,8 млн євро.

Повідомлялося, що насправді Роналду спочатку не хотів погоджуватися на мирову через умовний термін, на якому наполягала податкова. І лише зараз форвард пішов назустріч владі.

Також спочатку стверджувалося, що сторонам не вдавалося домовитися, оскільки від форварда хотіли отримати 28 мільйонів євро штрафу. Іспанська податкова виявила, що Роналду в 2011-14 роках не заплатив 14,8 мільйона євро в казну, після чого проти футболіста було відкрито справу.

У сезоні, що завершився 33-річний португалець забив 44 голи у 44 матчах у всіх турнірах, ставши найкращим бомбардиром Ліги чемпіонів (15 голів у 13 матчах).

Раніше повідомлялося про те, що Кріштіану Роналду повторив черговий бомбардирський рекорд.