UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Рік провели непогано": Ребров розповів, за яких умов піде у відставку

Наставник збірної України зазначив, що звільниться сам, якщо не бачитиме результатів своєї роботи.

Сергій Ребров

Сергій Ребров

Головний тренер збірної України Сергій Ребров прокоментував рішення УАФ продовжити співпрацю після невдалого виступу команди на Євро-2024.

Спеціаліст дав пресконференцію, яку опублікувала Українська асоціація футболу.

"Минув рік. Я погодився підписати контракт на три роки – на два відбіркові цикли. Якщо зараз когось не задовольняю, я готовий піти. Але я вважаю, що було небагато часу.

Сьогодні я розмовляв з Андрієм Миколайовичем (Шевченком – прим.). Я думаю, що дуже важливим є цей відбірковий цикл до ЧС-2026. Якщо я побачу, що в мене не виходить, я не сидітиму тут і не буду говорити: "Та ні, я повинен, у мене є контракт". Ні, цього не буде. Тому зараз мені важливо краще проявити себе, краще проявити як команда у цьому відбірному циклі та далі побачимо. Це важливо.

І це не питання Виконкому, хто довіряє чи ні. Наразі є контракт, і я вважаю, що перший рік ми провели непогано. Зараз потрібно проаналізувати та рухатися далі", – сказав Ребров.

Також тренер прокоментував невихід команди у плей-оф Євро-2024:

"Я не можу говорити, що гравці не виконали вказівки тренера. Вони намагалися. На мій погляд, на цьому Євро наші гравці не показали свій максимум.

Чому це сталося? Ми розбиралися у команді. Ми провели багато зборів. Зараз я впевнений, що до наступного відбірного циклу гравці підійдуть зовсім з іншим настроєм та психологічним станом”.

Нагадаємо, збірна України на ЧЄ-2024 програла Румунії (0:3), після чого здолала Словаччину (2:1) та зіграла внічию з Бельгією (0:0). Чотири очки не дозволили команді Реброва вийти з групи.

Читайте також: "Ми намагалися виграти": Ребров прокоментував виліт збірної України з Євро-2024

Раніше стали відомі міста проведення всіх домашніх матчів збірної України у Лізі націй.