UA / RU
Підтримати ZN.ua

Реєстрація "Шахтаря" в Маріуполі принесе місту близько 200 млн грн

Місто отримає значну фінансову допомогу.

Мер Маріуполя Вадим Бойченко розповів про причини і наслідки реєстрації "Шахтаря" в Маріуполі як платника податків.

"Справді, "Шахтар" – наше серце, душа, переїхав до Маріуполя з юридичною адресою. Чому він приїхав? Тому що міський голова Маріуполя особисто звернувся до президента клубу і особисто він прийняв рішення про реєстрацію клубу в Маріуполі. Це стратегічне рішення, яке прийняв Рінат Ахметов, наповнене його особистою любов'ю до футболу, області", – сказав Бойченко.

За його словами, реєстрація донецького клубу в Маріуполі додатково наповнить міський бюджет на суму близько 200 мільйонів гривень.

Гроші планують витратити на розвиток спортивної інфраструктури Маріуполя у відповідності з розробленою програмою розвитку спорту Маріуполя, презентація якої запланована на 5 березня. У розробці програми взяли участь представники "Шахтаря".

Нагадаємо, раніше стало відомо про те, що ПРАТ "Футбольний клуб "Шахтар" Донецьк" перереєструвався в Маріуполі.

Згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, тепер організація має місце реєстрації в місті Маріуполь на вулиці Сеченова, 71А.

Попереднім місцем реєстрації клубу було місто Донецьк, вулиця Артема, 86А.

З моменту початку бойових дій на Донбасі "Шахтар" залишив Донецьк і проводив матчі на "Арені Львів", а минулої зими донецький клуб підписав контракт з ОСК "Металіст" на проведення матчів у Харкові.

Раніше повідомлялося про те, що головний тренер "Шахтаря" Фонсека може стати заміною Венгеру в "Арсеналі".