UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рефері з Нової Каховки розповіла про своє перебування у полоні у російських окупантів

Українка пробула у полоні п'ять днів.

Українська суддя УАФ Ірина Петрова розповіла про своє перебування у полоні у російських окупантів

"Я – клаустрофоб, для мене сидіти у замкнутому просторі – це дуже великий стрес. Мене лякали, що можуть дати від 3-15 діб до 10 років або навіть більше. По-перше, це тому, що ми відмовилися судити їхні футбольні матчі, а друге - я відстоювала позицію нашої країни. Я була і є за Україну. Дев'ятого травня я вийшла в блакитно-жовтій майці з прапором. Напевно, без футболу мені не вистачало адреналіну, хотілося якось показати.

Було дуже страшно. Виходиш із дому і не розумієш, що може бути. Ти видаляєш усі смс та фото, бо боїшся, що хтось прийде до тебе і подивиться якусь інформацію. Але я така людина, що нічого не вилучаю. Що в мене було з початку війни, то в мене лишилося. Можливо це сталося тому, що вони щось у мене знайшли.

Зараз у Новій Каховці залишилися, мабуть, одиниці патріотів, але вони мовчать, знають, як це може скінчитися. Я дуже хвилююсь за своє місто. Наразі там багато колаборантів, які перейшли на їхній бік. Я сподіваюся тільки на краще, вірю в нашу силу, перемогу та ЗСУ. Це може бути не так швидко, це може бути через місяць, два, три, чотири, але я знаю, що все це буде Україна, бо нас ніхто не залишить", – розповіла Петрова у коментарі Футбол NEWS.

Нагадаємо, 24 лютого президент РФ Путін зробив термінову заяву про проведення спеціальної військової операції на території України, розпочавши широкомасштабне вторгнення до українських міст.

9 травня в окупованій Новій Каховці група людей у цивільному одязі примусово доставила Петрову до відділення поліції, де українку протримали п'ять днів. Пізніше суддю відпустили додому, після чого її вдалося евакуювати до Києва.

Читайте також: Футболіст збірної України розповів про життя родичів в окупованому Херсоні

Раніше відомий український легкоатлет розповів про життя в окупованому Херсоні.