UA / RU
Підтримати ZN.ua

Провідним українським клубам вдалося зберегти лідерів до зимового міжсезоння

Інформація про перехід лідерів "Динамо", "Шахтаря" і "Дніпра" так і залишилася на папері і в повідомленнях новин - трансферне вікно в Європі закрилося.

Провідним українським клубам - "Динамо", "Шахтарю" і "Дніпру" вдалося зберегти своїх лідерів до зимового міжсезоння.

Динамівець Андрій Ярмоленко, "гірники" Алекс Тейшейра і Дуглас Коста і Луїс Адріану, а також дніпрянин Євген Коноплянка проведуть осінню частину сезону в своїх командах, а чемпіонат Прем'єр-ліги не втратить у видовищності у зв'язку з від'їздом цих безсумнівно яскравих і майстерних виконавців.

Трансферний відрізок у Європі завершився 1 вересня, а пропозиції від європейських клубів на адресу Ярмоленка, Коноплянки та іже з ними так і залишилися на папері.

Нагадаємо, що Ярмоленко міг перейти в такі клуби як італійська "Рома", англійські "Челсі", "Сток Сіті", а Коноплянкою цікавилися у Німеччині ("Боруссія"), Італії ("Рома") та Англії ("Вест Хем", "Ліверпуль") і навіть в іспанському "Атлетіко". Однак, вирогідно, поки вінгер дніпропетровців не збирається залишати свою команду, тим більше, що в середині серпня він отримав пошкодження, яке вивело його з ладу більше, ніж на місяць.

Також не став залишати "Динамо" і бронзовий призер чемпіонату світу в Бразилії голландець Джермейн Ленс.

Не склалося піти з "Шахтаря" і двом бразильцям - Дугласу Кості і Алексу Тейшейрі. Однак тут мова йде про завищену суму відступних, яку запросили "гірники". Незважаючи на інформацію про бажання придбати двох футболістів центру поля з боку "Монако", вони продовжать грати за "оранжево-чорних". Тим більше, що на носі - старт "Шахтаря" у Лізі Чемпіонів та й ситуація у Львові та Києві, де грає і тренується команда Мірчі Луческу, більш ніж спокійна.

Єдина команда, яка зазнала серйозні втрати - харківський "Металіст". Втім, в цьому ніхто не сумнівався після того, як ще навесні стало відомо про фінансові проблеми харків'ян. Аргентинська четвірка "металістів" вирушила хто в Європу, хто в Південну Америку, а українська команда тільки виграла від цього, позбувшись від гіпотетичного джерела невдоволення і безсумнівно поправивши своє матеріальне становище.

Раніше повідомлялося, що "Динамо" єдиною з українських команд вдалося провернути гучний трансфер влітку команду поповнив перспективний польський нападник Лукаш Теодорчик, який завдяки хорошим умовам контракту віддав перевагу динамівцям перед клубами з Німеччини й Шотландії. !zn