UA / RU
Підтримати ZN.ua

Проти Інфантіно розпочате нове розслідування в УЄФА - ЗМІ

Нинішній президент організації брав участь у фінансовій операції на користь Словенії.

Комітет з етики Міжнародної федерації футболу (ФІФА) почав нове розслідування щодо діяльності нинішнього президента організації Джанні Інфантіно. Про це повідомило норвезьке видання Josimar.no.

Мова йде про кредити 2015 року, які були видані Федерації футболу Словенії за участю самого Інфантіно, який тоді обіймав посаду генерального секретаря УЄФА. Сума угоди склала 4 мільйони євро, 3,6 з яких пішли на придбання акцій букмекерської контори Sportna loterija. Це прямо суперечить нормам кодексу етики ФІФА.

При цьому відповідальність за той кредит на себе взяли вже колишній президент УЄФА Мішель Платіні, Інфантіно, а також віце-президент Маріо Лефкарітіс, фінансовий директор Йозеф Коллер і заступник генсека Теодор Теодорідіс. При цьому подібні операції повинен курирувати фінансовий відділ.

Варто відзначити, що в минулому році Федерацією футболу Словенії керував Александер Чеферін, який у результаті був обраний новим президентом УЄФА.

Читайте також: ФФУ допомогла Інфантіно взяти участь у виборах президента ФІФА

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Інфантіно причетний до фінансових операцій через панамські офшори і співпрацював з особами, які є учасниками корупційний скандал у ФІФА, однак у результаті чиновник був виправданий.