UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Просто дикість": українська легкоатлетка Рижикова отримувала побажання смерті від росіян після початку війни

Спортсменка була шокована реакцією громадян РФ на дії свого уряду.

Українська легкоатлетка Анна Рижикова розповіла, як відреагували у соцмережах росіяни на військове вторгнення армії РФ в Україну.

"Насправді від росіян я отримала багато повідомлень, але не зі словами підтримки, а зі зворотним змістом. У перші дні я виставила пост, який навіть не був надто агресивним, зате на мене стільки всього вилилося. І так, саме від спортсменів. Я навіть не знала, що стільки людей мене зможе знайти в Instagram, тоді зрозуміла, як там все сумно.

Ми, як і всі, у перші дні намагалися показати правду, розповісти, що відбувається, хотіли достукатися до людей, які нам ніби мають довіряти, адже ми змагалися на одних стадіонах.

Ми намагалися донести до всіх, що в нас війна. У відповідь з боку Європи та світу отримали шалену підтримку, а з боку Росії зустрічали слова про те, що це все вигадка, що звичайні люди нічого не можуть зробити або отримували побажання смерті. Це просто дикість", - цитує Рижикову Федерація легкої атлетики України.

Спортсменка наголосила, що тепер різниця між двома народами очевидна:

"Коли почалася повномасштабна війна, у перші дні з Росії написав мені один спортсмен. Сказав, що розуміє, що відбувається, але боїться за свою сім'ю, тому не може робити жодних заяв чи протестів, що все це не допоможе, бо проти політики неможливо йти. І тут я зрозуміла, наскільки ми різні.

Українці завжди відстоюють свої права та свободи, як у житті, так і у спорті. Тепер я впевнена, що ніхто з українців у їхній бік навіть не погляне. Якими б хорошими людьми вони не були і як би нам не співчували, але вони спортсмени, отже, це лідери думок. І вони при цьому мовчать".

Читайте також: Екстренер збірної України з футболу вирішив виправдати російських спортсменів

Раніше повідомлялося про те, що латвійський спортсмен Путінс вирішив змінити прізвище через Путіна.