UA / RU
Підтримати ZN.ua

Призер Олімпіади-2022 Абраменко повернувся до України

Спортсмен залишив Пекін.

Український фрістайліст Олександр Абраменко повернувся до Києва після зимової Олімпіади-2022 у Пекіні.

Вранці 19 лютого, близько 8:30, Олександр Абраменко прилетів до аеропорту "Бориспіль", де його привітали квітами під пісню гурту Queen "We are the champions".

Зустрічати Абраменка приїхало багато журналістів та шанувальників, серед них міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт, а також віце-президент Національного олімпійського комітету Микола Томенко.

"Моя медаль – для всієї України, для кожного, хто стежив за виступами, переживав, я все це відчував у Пекіні. Коли там було холодно, ці думки мене зігрівали на схилі.

Я бачив, що ми ніяк не можемо отримати медаль, і вже почав хвилюватися, бо розумів, що буде багато відповідальності на мені. Я радий, що мій виступ приніс першу нагороду. Тим більше, у день Єдності", – сказав Абраменко під час короткої прес-конференції.

Нагадаємо, Абраменко завоював срібну медаль у лижній акробатиці. Українець пробився до суперфіналу, в якому він заробив 116,50 балів та посів друге місце.

Це перша медаль для України на Олімпіаді-2022. Олександр Абраменко є єдиним чоловіком в історії України, якому вдалося завоювати нагороди на двох зимових Іграх. У Пхенчхані-2018 українець став чемпіоном.

Читайте також: Абраменко прокоментував своє срібло на Олімпіаді-2022

Срібний виступ Абраменка у Пекіні : відео суперфіналу.