UA / RU
Підтримати ZN.ua

Призабутий в Європі "Зубастик" Роналдінью здобув трофей у Південній Америці

Бразильський нападник, колись головна зірка світового футболу, виграв ще один трофей у своїй яскравій кар'єрі.

Бразильський нападник Роналдінью разом зі своїм "Атлетіко Мінейро" став переможцем Кубка Лібертадорес, обігравши у вирішальному протистоянні парагвайськую "Олімпію". У першому поєдинку двоматчевої дуелі перемогу відсвяткували парагвайці, а у повторній зустрічі - "Атлетіко" взяв реванш. У серії пенальті удача посміхнулася бразильцям - 4:3.

Таким чином, за словами самого бразильського футболіста, якого в останні роки трохи забули в Європі, він завоював єдиний трофей, якого йому не вистачало. Нагадаємо, що на початку 2011 року Зубастик покинув "Мілан" і перейшов у бразильську "Фламенгу".

Раніше Роналдінью у своїй кар'єрі жодного разу не ставав переможцем головного клубного турніру Південної Америки.

"Я повернувся до Бразилії для того, щоб виграти Кубок Лібертадорес - єдиний титул, якого мені не вистачало. Всі говорили, що я закінчив із футболом, але я не міг підвести команду", - цитує слова Роналдінью РИА "Новости".

За межами Бразилії Роналдінью виступав за французький "Парі Сен-Жермен", іспанську "Барселону" й італійський "Мілан". У складі "синьо-гранатових" він двічі вигравав чемпіонат Іспанії, Лігу Чемпіонів (2006), з "россонері" гравець перемагав в чемпіонаті Італії, а разом з національною командою став чемпіоном світу (2002).

"Атлетіко Мінейро" (Бразилія) - "Олімпія" (Парагвай) - 2:0 (0:0) (перший матч - 0:2, за пенальті - 4:3)

Голи: Жо, 46, Леонардо Сілва, 87

"Мінейро": Віктор, Жуніор Сезар, Леонардо Сілва, Ревер, Мішел (Александро, 72), Роналдінью, П'єрр (Розіней, 46), Жосуе, Бернард, Дієго Тарделлі (Гільєрме, 80), Жо

"Олімпія": Мартін Сільва, Мансур, Нельсон Бенітес, Канді, Міранда, Масакотте, Пітоні, Аранда, Алехандро Сільва (Матіас Хіменес, 71), Сальгейро (Баэс, 83), Барейро (Хуан Феррейра, 46)

Попередження: Бернард, Луан - Нельсон Бенітес, Мансур, Сальгейро, Мартін Сільва, Хуан Феррейра, Матіас Хіменес

Видалення: Мансур, 85

Примітно, що Роналдінью повинен був виконувати пенальті - 5-й за рахунком - однак до нього черга не дійшла з огляду на те, що Матіас Хіменес свою спробу змастив, влучивши у поперечину. !zn

Читайте також:

Бразилія перервала рекордну серію Іспанії, завоювавши Кубок Конфедерацій на легендарній "Маракані"

У ФІФА планують продати 3 мільйони квитків на чемпіонат світу-2014

Колумбійська зірка Фалькао став гравцем "Монако" за 60 мільйонів євро

Аргентинець Тевес замість французьких "Монако" і ПСЖ обрав італійський "Ювентус"