UA / RU
Підтримати ZN.ua

Президент Таїті зупинив засідання кабміну через матч Кубка Конфедерацій проти Нігерії

Збірна, яка представляє Океанію, була розгромлена нігерійцями, однак викликала загальне захоплення у себе на батьківщині.

Збірна Нігерії розгромила Таїті 6:1 у матчі Кубка Конфедерацій, який у ці дні проходить у Бразилії.

Дебют національної збірної, яка займає в рейтингу ФІФА 138-е місце, в таких великих змаганнях викликав у тихоокеанської країні справжній ажіотаж. Незважаючи на поразку, футболісти збірної вважаються чи не національними героями.

"Я глибоко зворушений. В якийсь момент мені здавалося, що я розплачуся. Ми дивилися чемпіонати світу по телевізору, а тепер самі стали учасниками подібної події", - зізнався після матчу головний тренер Таїті Едді Етаета.

"Матч дивилися на Таїті. Навіть президент країни послав нам повідомлення про те, що зустріч кабінету міністрів відкладена через нашу гру", - з гордістю додав Етаета.

Нагадаємо, що збірна Таїті отримала право взяти участь в Кубку Конфедерацій завдяки перемозі в чемпіонаті країн ОФК (Конфедерації футболу Океанії) в 2012 році.

Нігерійці забезпечили собі комфортний результат на старті: вже на 26-й хвилині рахунок став 3:0. У другому таймі переможець Кубка Африки довів справу до логічного завершення. Примітно, що чи не єдиний професійний футболіст у складі Таїті Джонатан Техау відзначився двічі: спочатку забив історичний гол у ворота Нігерії, а потім, через 14 хвилин - став автором автоголу. Зазначимо, що нігерійський форвард київського "Динамо" Браун Ідейе вийшов на поле на заміну на 52-й хвилині.

Щодо безпосередньо спортивного результату, то тут наставник Таїті послався на об'єктивні причини.

"На жаль, у нас немає тієї зброї, якою володіють інші збірні на цьому турнірі. Ми не підковані в тактичному і фізичному плані, однак у нас є інша зброя - сила та дух", - зазначив він у коментарі для fifa.com.

Відзначимо, що наступний поєдинок КК відбудеться 19 червня - о 22:00 зіграють Бразилія та Мексика. !zn

Читайте також:

В Азії ідея об'єднаного чемпіонату втілиться раніше, ніж в Україні і Росії

В Індонезії все ще розраховують побачити Шевченка-футболіста

El Mundo: Чемпіонат світу-2018 розорить багато міст Росії

Президент ФІФА не виключає повторного голосування по чемпіонату світу-2022