UA / RU
Підтримати ZN.ua

Президент МОК Томас Бах висловився за повернення російських спортсменів у світовий спорт

В організації знову заговорили про можливе повернення окупантів.

Президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах висловився за повернення російських спортсменів у світовий спорт.

"Відсторонення спортсменів на підставі їхнього паспорта не відповідає цінностям і місії Олімпійської хартії. Можливо, російські та білоруські спортсмени могли б змагатися під нейтральним прапором на Олімпійських іграх 2024 року в Парижі. Бойкот України, яким погрожував міністр спорту Вадим Гутцайт також не відповідає нашій місії.

Ми знаємо точку зору України, яка хоче ізолювати Росію не лише як державу, а й хоче повністю ізолювати всіх росіян. Окремі спортсмени не повинні зазнавати дискримінації шляхом виключення, навіть якщо країни перебувають у конфліктному стані", - наводить слова Баха Spiegel.

Нагадаємо, днями Міжнародний олімпійський комітет закликав допустити представників РФ та Білорусі до змагань у нейтральному статусі за умови, що вони не були помічені в активній підтримці війни в Україні.

Після слів про готовність скасувати ізоляцію російських спортсменів, президент України Володимир Зеленський запросив голову МОК Баха до Бахмута.

Читайте також: Україна може бойкотувати Олімпіаду-2024 у Парижі в разі допуску росіян та білорусів

Раніше повідомлялося про те, що європейські олімпійські комітети підтримали позицію МОК щодо повернення росіян та білорусів.