UA / RU
Підтримати ZN.ua

Президент "Динамо" розкрив подробиці трансферу Миколенка до "Евертона"

Ігор Суркіс зізнався, що інтерес англійців був для нього несподіваним.

Президент київського "Динамо" Ігор Суркіс розповів про подробиці трансферу захисника команди Віталія Миколенка в англійський "Евертон".

"По Миколенку надійшла пропозиція від клубу "Евертон". Пропозиція була несподіваною навіть для мене. Я тут же запросив Міколенка з його агентом Шаблієм. Я йому поставив одне питання. Сказав: "Я з тобою розмовляю, як із сином. У мене дочка такого ж віку. Для тебе, напевно, це буде шок. Ще вчора ми говорили, що тебе все влаштовує у "Динамо". У тебе чотири роки контракт із "Динамо". Я б міг тобі це навіть не показувати. Ось пропозиція, суму я не знаю. Чи вступати мені до переговорів? Або відмовити? Він вийшов - порадився з батьками. І сказав: "Дуже хотілося б показати себе на такому рівні, проявити себе". Для нього це був шок. У нього сльози були на очах.

Я почав переговори з "Евертоном" і ми за два дні про все домовилися. Мене влаштувала трансферна сума, Миколенко полетів до Англії, пройшов медогляд. У нього два дні залишалася віза, ми швидко все організували. "Евертон" надіслав за ними чартер. Толік Вовк, який відповідає за трансфери, Миколенко та Шаблій полетіли.

Миколенко все подивився, переговорив з Бенітесом і прийняв остаточне рішення. Було підписано контракт, в якому було обговорено, що оголосять про нього 1 січня. Він прилетів, 1-го числа поставив остаточний підпис. Так Миколенко опинився у "Евертоні".

По всіх футболістах, по яким приходить пропозиція, я повідомляю гравців. Але тільки в тому випадку, якщо пропозиція влаштовує три сторони - гравця, клуб, який купує та клуб, який продає", - сказав Суркіс в інтерв'ю YouTube-каналу "Бомбардир".

Нагадаємо, Віталій Миколенко 1 січня підписав контракт із "Евертоном" терміном на 4,5 роки. За інформацією ЗМІ, "Динамо" отримало за 22-річного гравця 21 мільйон євро, а за рахунок бонусів сума може зрости до 23 мільйонів.

Читайте також: "Евертон" Миколенка звільнив головного тренера

Раніше повідомлялося про те, що Суркіс прокоментував чутки про можливе призначення Шевченка в "Динамо".