UA / RU
Підтримати ZN.ua

Прем'єр-ліга: "Шахтар" здобув вольову перемогу над "Динамо"

"Гірники" фактично позбавили киян шансів на титул.

Сьогодні, 12 грудня, в рамках 18-го туру української Прем'єр-ліги відбувся матч київського "Динамо" і донецького "Шахтаря", в якому перемогу святкували гості.
Відрив "гірників" перед стартовим свистком становив 10 очок, тому перемога "Шахтаря" або навіть нічия означали втрату реальних шансів киян у боротьбі за титул, тому від підопічних Сергія Реброва була потрібна тільки перемога, якщо вони хотіли залишитися в чемпіонській гонці.
"Динамо" вдалося вийти вперед вже на перших секундах зустрічі, коли Мораєс після пасу Гонсалеса вийшов один на один і пробив під голкіпером. "Шахтар" практично відразу відігрався: Бернард з гострого кута навісив зі штрафного, а Хачеріді головою зрізав м'яч точно в Рудько, який не встиг сгрупироваться і пропустив м'яч у свої ворота.
Господарі поля знову вийшли вперед у середині тайму. Степаненко порушив правила біля свого штрафного, а Рибалка ідеально виконав штрафний у "дев'ятку" воріт суперника. Після перерви в одній з контратак донеччани знову зуміли відігратися, коли Срна прострілив з флангу, а Фред в дотик пробив повз Рудько і точно в сітку воріт. Але на цьому "Шахтар" вже не зупинився і на 58-й хвилині Марлос прорвався до штрафного майданчика киян і навісив точно на голову Феррейрі, а той розстріляв ворота - 3:2.
Кияни фактично втратили шанс на позитивний результат, коли опинилися в меншості - Мораєс був вилучений за удар в обличчя Срні. Тим не менш, команди зуміли забити ще по голу - спочатку Хачеріді зрізав м'яч у свої ворота після прострілу Деніньо, після чого в додатковий час Бесєдін замкнув подачу з кутового - 4:3.
Таким чином, "Шахтар" пішов на зимову перерву, маючи 13 очок переваги над "Динамо" в турнірній таблиці.
"Динамо" - "Шахтар" - 3:4
Голи: Мораєс, 1, Рибалка, 30, Бесєдін, 90+2 - Хачеріді, 3 (автогол), Фред, 50, Феррейра, 57, Хачеріді, 88 (автогол)
"Динамо": Рудько, Хачеріді, Буяльський (Гармаш 58), Макаренко, Бурда, Гонсалєс (Циганков 81), Віда, Рибалка, Сидорчук (Бесєдін 71), Мораєс, Ярмоленко
"Шахтар": Пятов, Коваленко (Тайсон 72), Ракицький, Срна, Ісмаїлі, Феррейра, Марлос (Дентіньо 80), Бернард, Фред, Степаненко, Кучер
Попередження: Бурда, Риболовля, Гонсалес - Степаненко, Срна, Фред
Видалення: Мораєс 60, Рибалка 90+4
Читайте також: Два гравці "Шахтаря" увійшли до символічної збірної тижня Ліги Європи
Нагадаємо, вчора, 11 грудня, луганська "Зоря" обіграла "Сталь" і скоротила відставання від "Динамо" до трьох очок.