UA / RU
Підтримати ZN.ua

Постраждалий темношкірий уболівальник розповів подробиці бійки на "Олімпійському"

А в ФФУ готові доводити УЄФА, що на трибунах не було расизму, а була провокація.

Один з темношкірих уболівальників, які були побиті на матчі "Динамо" - "Челсі" фанатами київського клубу, розповів про подробиці події.

"У першому таймі я зробив кілька "селфі". Приблизно на 23-й хвилині чоловік, який знаходився в моєму секторі, несподівано завдав сильного удару мені в обличчя, від чого я впав і втратив свідомість, - зазначив уболівальник, який побоявся називати своє ім'я, в коментарі телеканалу "Футбол 1", - Мені розбили ніс і голову. Було багато крові. Коли отямився, стюарди відвели мене в якусь кімнату, а потім викликали швидку допомогу. У лікарні мені наклали кілька швів".

На лікарняному ліжку потерпілий, за його словами, провів 5 днів. Також він заперечує заяву віце-президента ФФУ Ігоря Кочетова, який раніше говорив, що темношкірі вболівальники прийшли на стадіон без квитків і принесли з собою піротехніку: "Квиток я купив у касі, прийшов на сектор, сів на своє місце. Жодної піротехніки у мене не було і не могло бути. Не ображайте мене, я таким не займаюся!".

У той же час у ФФУ готуються приймати працівника УЄФА, який сьогодні, 2 листопада, має прибути до Києва для проведення додаткового розслідування. Ігор Кочетов заявив, що внутрішнє розслідування по цій справі вже завершено, і у ФФУ є докази, що на стадіоні мала місце провокація. "Всі необхідні докази, що це була навмисна провокація, у нас є. Нам буде що показати перевіряючим з УЄФА", - сказав Кочетов в коментарі "Сегодня".

Читайте також: "Це не вольєр": директор "Олімпійського" забрав назад свої слова про сектор для темношкірих

Нагадаємо, УЄФА продовжив розслідування, відклавши вердикт по даній справі. Раніше планувалося, що чемпіони України дізнаються про покарання 27 жовтня.