UA / RU
Підтримати ZN.ua

Помер відомий український спортсмен Роман Вірастюк

Легкоатлету був 51 рік.

Сьогодні, 27 липня, стало відомо про те, що помер відомий український спортсмен Роман Вірастюк. Про це написав на своїй сторінці в Facebook міністр молоді та спорту Ігор Жданов.

"Не стало Романа Вірастюка - нашого друга, колеги, спортсмена, культурного діяча, телеведучого, людини багатьох талантів, неординарної особистості з великим і добрим серцем. Для Міністерства молоді та спорту, кожного з нас - це непоправна втрата і великий біль. Співчуваємо, сумуємо й підтримуємо рідних Романа в цей важкий час. Вічна пам'ять Роману Вірастюку. Друже, нам буде дуже тебе не вистачати", - повідомив він.

Причиною смерті Романа стали проблеми з серцем. Зазначимо, що брат українського стронгмена Василя Вірастюка був професійним спортсменом у штовханні ядра. У 1994 році він виграв "бронзу" чемпіонату Європи, а також займав шосте місце на Олімпіаді-1996.

Після закінчення спортивної кар'єри він працював головою спорткомітету Івано-Франківської ОДА, а також був директором Департаменту олімпійського спорту Міністерства молоді та спорту України.

Раніше повідомлялося про те, що помер перший тренер збірної України з баскетболу.