UA / RU
Підтримати ZN.ua

Поляк Левандовський зіпсував дебют Гібралтару в змаганнях під егідою УЄФА

Збірна Гібралтару дебютувала в офіційних турнірах УЄФА розгромною поразкою. Історична місія проекзаменувати дебутанта випала Польщі.

Нападник збірної Польщі Роберт Левандовський зіпсував дебют Гібралтару в змаганнях під егідою УЄФА.

В історичному матчі в рамках відбірного турніру Євро-2016 польський форвард чотири рази розписався у воротах дебютанта, оформивши рахунок 7:0 на користь "кадри".

В іншому поєдинку групи D ірландці в гостях у напруженому матчі обіграли Грузію 2:1, Німеччина з тим же рахунком взяла гору над Шотландією. Таким чином, поляки очолили свій секстет, проте вже в наступному турі "червоно-білих" чекає випробуванням чемпіонами світу - матч з німцями відбудеться 11 жовтня.

Збірна Гібралтару лише з відбірного турніру Євро-2016 здобула право грати самостійною командою в офіційних змаганнях УЄФА і ФІФА. Раніше один з "карликів" європейського футболу проводив лише товариські матчі. І, треба відзначити, що в цих зустрічах вони була набагато більш вдалими, ніж у звітній грі з Польщею. Так, на початку червня вони здолали Мальту 1:0, раніше звели поєдинок з Естонією внічию 1:1, а в листопаді 2013 в першій офіційній грі і зовсім зуміли відстояти нульову нічию з нинішній суперниками України словаками.

З поляками гібралтарці протрималися лише один тайм. Після перерви голи посипалися у ворота, і незабаром рахунок став розгромним, а результат матчу - найбільшим в історії збірної. Полякам же поки не варто радіти завчасно: гра з Німеччиною напевно розставить все по своїх місцях.

Гібралтар - Польща - 0:7 (0:1)

Голи: Грощицький, 11 (0:1). Грощицький, 48 (0:2). Левандовський, 50 (0:3). Левандовський, 53 (0:4). Шукала, 58 (0:5). Левандовський, 86 (0:6). Левандовський, 90+2 (0:7).

Раніше повідомлялося, що збірна Німеччини у товариському матчі напередодні старту відбірного турніру Євро-2016 програла Аргентині з рахунком 2:4 на домашньому стадіоні в Дюссельдорфі. !zn