UA / RU
Підтримати ZN.ua

Платіні розповів, коли визначиться майбутнє кримських футбольних команд

За словами очільника європейського футболу, після закінчення сезону на всі зацікавлені сторони чекає переговорний процес. Поки УЄФА не знає їхню точку зору.

Майбутнє провідних кримських футбольних клубів "Севастополь" і "Таврія" визначиться за підсумками переговорів між російською та українською сторінами, які пройдуть після закінчення сезону-2013/14.

Про це заявив голова Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) Мішель Платіні на прес-конференції в Астані, яка підвела підсумок під Конгресом організації.

Зазначимо, що раніше і в "Таврії", і в "Севастополі" зазначали, що готові розглянути можливість переходу в російські змагання. Президент республіканської федерації футболу Криму Микола Гостєв в інтерв'ю ИТАР-ТАСС висловив готовність вступити у Російський футбольний союз (РФС).

При цьому у Федерації футболу України неодноразово заявляли про єдність національної футбольної структури.

Втім, Платіні зазначив, що "кримське питання" - не найголовніше на сьогодні для європейського футболу.

"Поки це питання не є першочерговим для нас, оскільки ніхто не зв'язувався з УЄФА з цього приводу, - зазначив Платіні. - Наразі ми не встигли заслухати думку всіх асоціацій - членів УЄФА. Але я знаю, що як українська сторона, так і російська хотіли б, щоб два провідних кримських клуби завершили цей сезон в чемпіонаті України. Як буде далі розвиватися ситуація, сказати складно".

"Через кілька місяців, після закінчення поточного сезону, між російською і українською сторонами буде проведено переговори, - додав голова УЄФА. І ситуація може змінитися. Є ціла низка варіантів розвитку подій. Коли буде підбито підсумки переговорів, УЄФА оцінить їх і подивиться, що ми зі свого боку можемо зробити. Все буде залежати від поточної ситуації".

Нагадаємо, Мішель Платіні неодноразово заявляв про свою прихильність до збереження цілісності будь-якої національної асоціації в Європі. Зокрема, він виступав проти ідеї проведення спільного українського і російського чемпіонату. !zn

Читайте також:

Суркіс представив позицію ФІФА щодо кримських команд: сезон вони дограють в Україні

Португальський футболіст залишить "Таврію" через перехід команди у чемпіонат Росії

Газзаєв все ще вірить в об'єднаний чемпіонат України та Росії: це не політичний проект