UA / RU
Підтримати ZN.ua

Після вимученої перемоги над Федерером Стаховський поступився австрійському середняку

Несподіваний успіх українця у другому раунді лондонського турніру відняв у нього багато фізичних і емоційних сил - Стаховський залишає Вімблдон у третьому колі змагань.

У третьому раунді Вімблдону, куди українець Сергій Стаховський пробився завдяки чудовій перемозі над титулованим Роджером Федерером, український тенісист поступився австрійцеві Юргену Мельцеру- 2:6, 6:2, 5:7, 6:3.

Таким чином, Стаховський завершує виступи на найбільш успішному в своїй кар'єрі Вімблдоні. Вдала гра українця принесе йому в залік 90 очок і близько 96 тисяч доларів призових. Безумовно після опублікування нового рейтингу АТР Стаховський покине неприємне 116 місце і цілком можливо повернеться в топ-100.

Матч з Мельтцером, який ще зовсім нещодавно вважався універсальним гравцем, успішно виступаючи як в одиночному, так і парному розрядах і міксті. У 2010 він перемагав на Вімблдоні в парі, а рік потому в змішаному розряді. Тим не менше, про"диночке" на сьогоднішній день займає місце у п'ятій десятці світового рейтингу і вважається міцним середняком. До зустрічі зі Стаховським він виграв у 30-го сіяного італійця Фоньїні і німця Райстера.

Почавши матч зі Стаховським впевненою перемогою у першому сеті 6:2, австрієць потрапив під гарячу руку киянина у другій партії. Стаховський зумів виграв чотири гейми поспіль і зробив рахунок 1:1. Кураж українця продовжився і після чергової перерви. Ведучи в рахунку 4:2, Стаховський міг перемагати і в наступному геймі. Очевидно, що це був переломний момент поєдинку. Але в Сергія здригнулася рука, а досвідчений Мельцер ніби відчув це.

У австрійця почало виходити все, проте Стаховський допускав багато браку. У підсумку програв здавалося б виграну третю партію, а в четвертому Мельцер вже дотиснув суперника - 6:4 і перемога в матчі 3:1.

Зазначимо, що успішно подолав друге коло змагань українець Олександр Долгополов - через дощ його матч з колумбійцем розтягнувся на два дні. Тим не менш, Долгополов без проблем розібрався з опонентом- 6:4, 7:5, 6:3. У третьому колі Довгополов поміряється силами з сильним іспанцем Давидом Феррером. Втім, іспанець спеціалізується на грунтових покриттях, хоча як і раніше являє собою грізну силу.

Саме Долгополов і залишається єдиним представником України в одиночному розряді. У парних жіночих змаганнях Ольга Савчук вийшла у друге коло разом з румункою Ралукой Олару. !zn

Читайте також:

Перший раунд Вімблдону скорився трьом українцям

Перемігши на Ролан Гаррос, Рафаель Надаль переписав історію тенісу

За несплату податків тенісистка Олена Бондаренко втратила улюбленого автомобіля