UA / RU
Підтримати ZN.ua

Під час тренувальних зборів у Австрії до "Дніпра" навідалися судові виконавці

Незважаючи на неприємну пригоду, українська команда продовжує тренуватися в одному з готелів австрійського містечка.

Під час навчально-тренувального збору дніпропетровського "Дніпра" в австрійському Бад-Ерлахі в готель, де базувалася українська команда, навідалися судові пристави.

Як повідомляє "Коммерсант-Украина", причиною подібного кроку австрійської влади став судовий розгляд дніпропетровців з німецькою компанією Hochtief Solutions AG, яка вимагає погасити заборгованість за будівництво стадіону "Дніпро Арена".

За словами адвоката компанії, яка належить президенту "Реала" Флорентіно Пересу, судові виконавці спробували з'ясувати, чи разом з командою є якісь цінні речі, що належать ФК "Дніпро", а також чи робили представники клубу грошові проплати за послуги готелю. Отримавши відмову, представники влади вирушили в номер до генерального директорова Олександра Стеценка, у якого з сейфу були вилучені гроші на загальну суму близько 6 тисяч євро.

При цьому, згідно з позовом будівельної компанії до футбольного клубу, а також, за деякою інформацією з близьких до німців джерел, "Дніпро" заборгувало їй від 4 до 11 мільйонів євро. Тим не менш, керівництво клубу відмовляється від цього боргу, посилаючись на те, що під час спорудження стадіону будівельниками були допущені деякі неточності і недоробки.

Зазначимо, що "Дніпро" отримав ліцензію від ФФУ на участь в офіційних змаганнях, а прохання УЄФА про стягнення з клубу повної суми заборгованості в українській федерації залишили на стадії обговорення, вирішивши, що судовий процес між "Дніпром" і будівельною компанією є незавершеним.

Як би там не було, але українська команда продовжує готуватися до сезону в Австрії. На офицально сайті "Дніпра" розміщена інформація про те, що ввечері 3 липня розташування дніпропетровців відвідали офіційні особи, але не представники судової влади, а міністр економіки, технології, туризму і спорту Нижньої Австрії Петра Богуслав та координатор зі спорту Антон Пфеффер. Візит, за словами дніпрян, проходив у дружній атмосфері і носив ознайомчий характер.

Опівдні наступного дня дніпропетровці провели ігрове тренування, під час якої відбулися традиційні "двосторонки". Судячи з усього, проблеми керівництва клубу з австрійською владою ніяк не вплинули на настрій у команді. 6 липня у "Дніпра" запланований спаринг з новачком російської Прем'єр-ліги "Уралом". В Австрії дніпряни пробудуть до 8 липня.

13 липня "Дніпро" зіграє перший матч чемпіонату української Прем'єр-ліги-2013/14 проти "Арсеналу". Матч відбудеться на "Дніпро-Арені", яка виявилася одним з фігурантів події 3 липня в австрійському готелі. !zn

Читайте також:

Алієв не скористався своїм шансом - він знову переведений у дубль

За 10 років в "Челсі" Роман Абрамович витратив на клуб 2 мільярди фунтів

Мессі спробував відкупитися від податкової, добровільно віддавши 10 млн євро

Колишній тренер "Ворскли" подав у Європейський суд на свою команду