UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Перемогли російські рублі": збірна України з дзюдо бойкотуватиме чемпіонат світу за участю росіян та білорусів

Українські спортсмени пропустять турнір.

Збірна України з дзюдо не поїде на чемпіонат світу через присутність у заявці на турнір росіян та білорусів.

Про це у коментарі "Суспільне Спорт" повідомив головний тренер української збірної Віталій Дуброва:

"Ми чекали і сподівалися, що здоровий глузд переможе. На жаль, перемогли російські рублі. Спочатку побачили заяву Міжнародної федерації дзюдо, про допуск, традиційний "місток до миру", тобто як завжди пишуть, "раді вітати спортсменів з Росії та Білорусі на чемпіонаті світу. Триває олімпійській відбір й усі спортсмени мають бути в рівних умовах".

А десь хвилин за 15 з’явилася заявка, так званої, російської команди нейтральних атлетів. А ввечері додали ще й білоруських дзюдоїстів - хлопця й дівчину. У нас правило, що можуть брати участь в першості континенту спортсмени з першої сотні, а додали білоруса й білоруску, які не входять до цієї когорти - 215-й і 175-та, здається.

У списку росіян практично всі спортсмени причетні до силових структур або входять до ЦСКА чи Росгвардії. Тим паче, в інтернеті купа фотографій, де вони у військовій формі, з Шойгу фотографуються, нагороди отримують. Тобто казати, що був якийсь моніторинг, звісно ніхто цього не робив, якась формальність".

Чемпіонат світу-2023 з дзюдо пройде в Катарі з 7 по 14 травня.

Нагадаємо, Міжнародна федерація дзюдо допустила росіян та білорусів на турніри у нейтральному статусі. Раніше всім федераціям надійшла така рекомендація від Міжнародного олімпійського комітету.

Читайте також: Відомий український дзюдоїст загинув у боях за Бахмут

Раніше українські дзюдоїсти висловилися про допуск росіян та білорусів до чемпіонату світу.