UA / RU
Підтримати ZN.ua

Перед дебютом у Євролізі "Будівельник" посилиться американцем з НБА

Київський клуб продовжує шукати варіанти посилення складу для вдалого виступу в головному клубному баскетбольному турнірі Європи.

Баскетбольний "Будівельник" в очікуванні старту в головному клубному турнірі Європи Євроліги продовжує займатися формуванням складу. Черговим новачком команди може стати учасник чотирьох сезонів Національної баскетбольної асоціації ДаХуан Саммерс, повідомляє Sportando.net.

Раніше форвард виступав за "Лос-Анджелес Кліпперс", "Детройт Пістонс" і "Нью-Орлеан Пеліканса" - на його рахунку 83 матчі в найкращій лізі світу.

Втім, минулий сезон в НБА за "Кліпперс" Саммерс навряд чи може занести собі в актив. У Лос-Анджелесі він провів лише два поєдинки, в основному виступаючи в фарм-лізі НБА Лізі Розвитку в команді "Мейн Ред Клос", набравши в 29 матчах в середньому по 18 очок.

Між тим, Саммерс може стати найдосвіченішим в "Будівельнику" за кількістю зіграних матчів в НБА. Раніше таким був американський захисник Халід Ель-Амін, який провів у свій час 50 матчів за "Чикаго Буллз".

Також "Будівельник" зацікавлений в послугах гравців збірної Литви братів Кшиштофа і Даріуша Лавриновичів і хорвата Марко Поповича. Всі три баскетболісти виступали у складі литовського "Жальгіріса", однак через скорочення бюджету легендарного клубу, мають намір покинути його розташування.

Минулого сезону Євроліги Кшиштоф Лавринович набрав 8,5 очка і робив 4,0 підбору в середньому за гру. Його брат Даріуш набирав 8,9 бала при 3,8 підбирання за 20 хвилин на паркеті. Марко Попович забивав у кільце суперника 13,4 бали і робив 2,2 передачі за 23,5 хвилини, інформує iSport.ua.

Нагадаємо, що раніше "Будівельник" підписав контракти з українським ветераном Леонідом Яйло, а також з американцями Ріккі Минардом і Мікою Доунсом. !zn

Читайте також:

"Будівельник" повертає лідерство в фінальній серії проти "Азовмаша"

Американський баскетболіст Джетер приєднався до збірної України

Турецького баскетболіста відсторонили від збірної через антиурядові протестіи