UA / RU
Підтримати ZN.ua

П'ятеро російських легкоатлетів зізналися у вживанні допінгу

Російські спортсмени вживали допінг.

П'ятеро російських легкоатлетів добровільно зізналися в порушенні антидопінгових правил. Про це повідомляє сайт Всеросійської федерації легкої атлетики.

Срібний призер чемпіонату Європи-2014 у штовханні ядра Євгенія Колодко, чемпіонка світу в естафеті 4х400 Антоніна Кривошапка, бронзовий призер чемпіонату Європи-2012 з метання молота Анна Булгакова, метальниця диска Віра Ганєєва і шестовік Дмитро Стародубцев визнали порушення антидопінгових правил, а саме "Наявність забороненої субстанції в пробі спортсмена".

Всіх спортсменів дискваліфіковано терміном на два роки. Нагадаємо, через позитивну допінг-пробу Кривошапки збірна України по естафеті 4х400 отримала бронзову медаль Олімпійських ігор-2012.

Одним з найпоширеніших заборонених препаратів у спорті є мельдоній, який був внесений до списку заборонених речовин з 1 січня 2016 року, з того моменту позитивний результат на нього дали допінг-проби понад 300 спортсменів. Серед них було чимало представників Росії, велика частина яких була виправдана.

Раніше російський уряд прибрав мельдоній зі списку кримінально караного допінгу, а медики знайшли легальну заміну даного препарату.