UA / RU
Підтримати ZN.ua

Основний нападник "Шахтаря" пропустить не менше дев'яти місяців

Відновлення Лассіни Траоре буде дуже тривалим.

Начальник медичної служби донецького "Шахтаря" Артур Глущенко розповів про хід відновлення травмованих гравців донецького клубу.

Зокрема, основний форвард "гірників" Лассіна Траоре перенесе операцію, а потім буде відновлюватися до року, а не сім місяців, як повідомлялося раніше. При цьому все ближче до повернення знаходиться Жуніор Мораєс.

"У Траоре серйозна травма - пошкоджені структури колінного суглоба. За два тижні на нього чекає операція, зараз його до неї готуємо: потрібен час, щоб зменшився набряк, щоб було достатнє згинання в колінному суглобі. Травма дуже серйозна. Відновлення Траоре може зайняти від дев'яти місяців до року.

Ісмаїлі і Фернандо вже на фінішній прямій, плануємо, щоб за 3-4 дні вони приступили до занять в загальній групі. Відновлення Вітао займе близько 7-10 днів.

У Мораєса ще триває курс реабілітації, пройшло тільки п'ять місяців. Думаю, відновлення займе ще не менше двох. До кінця листопада-грудня він зможе тренуватися, якщо не буде ніяких побічних ефектів", - заявив Глущенко.

Нагадаємо, Траоре отримав ушкодження на початку матчу Ліги чемпіонів проти "Інтера" (0:0) після контакту з Дензелом Дюмфрісом.

Африканський гравець перейшов у "Шахтар" цього літа з амстердамського "Аякса" за 10 млн євро. Уродженець Буркіна-Фасо провів у складі донеччан 14 матчів, в яких забив дев'ять голів. Його контракт з клубом розрахований до літа 2026 року.

Читайте також: Фанати "Шахтаря" вивісили банер з образою Луческу на матчі з "Динамо"

Раніше повідомлялося про те, що "Шахтар" не зумів обіграти "Динамо" в центральному матчі туру УПЛ.