UA / RU
Підтримати ZN.ua

Очікуємо, що МОК прийме правильне рішення та рішуче відсторонить росіян від Олімпіади – Шмигаль

"Спорт та воєнна агресія несумісні".

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що розраховує на те, що Міжнародний олімпійський комітет відсторонить російських спортсменів від майбутньої Олімпіади у Парижі. Про це він написав у своєму Telegram.

"Спорт та воєнна агресія несумісні. Держави, які заплямували себе кров’ю українців, не можуть брати участь в Олімпійських іграх", – зазначив Шмигаль.

За його словами, за час повномасштабної війни Росія вбила 340 українських спортсменів і тренерів, зруйнувала або пошкодила 343 спортивні об’єкти, щодня атакує українські міста і села ракетами та дронами.

Читайте також: "П'ять хвилин від дому": віцечемпіонка Олімпіади відреагувала на російський обстріл Одеси

"Україна налаштована рішуче. Сформована потужна міжнародна коаліція за чесний спорт, куди входять 35 держав. Разом ми готові бойкотувати Олімпійські ігри в Парижі, якщо РФ та Білорусь будуть допущені до участі у змаганнях. Очікуємо, що МОК прийме правильне рішення та рішуче відсторонить агресора від Олімпіади", – додав він.

Раніше голова НОК України та міністр спорту Вадим Гутцайт заявляв, що наша держава не бойкотуватиме Олімпіаду-2024 у Парижі, якщо до неї в нейтральному статусі будуть допущені спортсмени з Росії та Білорусі. Гутцайт додав, що Україна не поїде на Ігри лише в тому випадку, якщо МОК допустить РФ і Білорусь до змагань в Парижі під своїми прапорами.