UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Ніхто не знає, де Бубка": олімпійський чемпіон Беленюк розкритикував пасивність НОК України

Борець зазначив, що керівник олімпійського руху України повинен мати активну позицію та просувати тему усунення росіян.

Народний депутат та олімпійський чемпіон з греко-римської боротьби Жан Беленюк розкритикував Національний олімпійський комітет України за пасивну позицію щодо усунення російських спортсменів від усіх міжнародних турнірів.

"Україна має зробити максимум для цього. Ми повинні саботувати участь Росії у всіх змаганнях. Я не знаю, як зараз ведеться дипломатична робота в Національному олімпійському комітеті (НОК) України щодо повного усунення РФ з МОК. Принаймні вона не висвітлюється у ЗМІ.

Міністерство спорту України хоча б окреслило якусь позицію, позиція НОК не зрозуміла в принципі. Мало просто працювати, треба ще якось комунікувати цю історію хоча б усередині України.

Поляки публічно займають по відношенню до Росії жорстку позицію аж до усунення, поки після закінчення війни агресором не буде компенсовано всіх збитків, завданих нашій країні. А що вважає НОК, ніхто не знає", - сказав Беленюк в інтерв'ю Fanday.net.

Також Беленюк зазначив, що не спілкувався з головою НОК Сергієм Бубкою та не знає, де він знаходиться:

"Я з ним не розмовляв. Я не знаю, де Бубка. Цього, на мою думку, ніхто не знає. Ось ви знаєте, де Бубка? Ось і я не знаю, але вважаю, що головний олімпієць має бути зі своїми спортсменами в такі кризові моменти для країни".

Читайте також: Росію та Білорусь виключили з числа учасників найпрестижнішого марафону у світі

Раніше повідомлялося про те, що російським олімпійцям через санкції не змогли подарувати обіцяні автомобілі.