UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Нейтральність лише на папері": український паралімпієць відійшов від росіянина на церемонії нагородження

Олександр Комаров засмучений, що представники РФ змогли потрапити на змагання.

Олександр Комаров

Олександр Комаров

Український плавець Олександр Комаров відійшов від росіянина під час церемонії нагородження на літній Паралімпіаді-2024 у Парижі.

Український атлет виборов бронзу на дистанції 200 метрів вільним стилем у класі S5. Перемогу здобув італієць Франческо Боччардо, а другим став "нейтральний" росіянин Кирило Пульвер.

"Сказав (Франческо Боччардо – прим.), що змушений буду відійти від нього, тому що поруч стояв суб'єкт Російської Федерації, як би нейтральний, але всі ми знаємо, що нейтральність – це тільки на папері. Я привітав Боччардо та побажав удачі, після чого відійшов. З Україною у серці та сподіваюся на швидку нашу перемогу.

Які емоції від потрапляння до топ-3 з росіянином? На жаль, наших ворогів допустили на Паралімпійські ігри, і ми маємо з цим миритись. Але ми маємо чітку мету, як завжди – боротися за перемогу з усіма", – цитує Комарова "Суспільне Спорт".

Getty Images

36-річний Олександр Комаров родом із Маріуполя. Для нього це третя паралімпійська медаль у кар'єрі. Раніше українець ставав чемпіоном та бронзовим призером Ігор-2016 у Ріо-де-Жанейро.

Україну в Парижі представляють 140 атлетів, які змагаються у 17 паралімпійських видах спорту. Також на Паралімпіаді-2024 виступають 90 "нейтральних" росіян та 8 представників Білорусі.

Читайте також: Російський паралімпієць розповів, як уникає українців на Іграх у Парижі

Раніше повідомлялося про те, що українських паралімпійців у Парижі обмежили у висловлюваннях на тему війни.