UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Не підтримує війну": колишній капітан "Динамо" розповів про свого російського одноклубника у Бельгії

Українець грає в одній команді із росіянином.

Український півзахисник бельгійського "Вестерло" Сергій Сидорчук розповів про свого одноклубника Романа Нойштедтера, який має російське громадянство.

"Перед тим як я підписував контракт, я мав розмову з генеральним директором, сказав, що для мене це буде дуже велика проблема. Він відповів, що мені потрібно з ним поспілкуватися і я сам все зрозумію. Я підписав контракт, приїхав на базу і першим, кого я зустрів, це був він, я йому відразу сказав, що "Я не зможу тобі спочатку потиснути руку, тому що мені потрібно знати твою позицію", і він мені її чітко пояснив, я її зрозумів, і на цьому ми зійшлися.

Він не підтримує те, що робить Росія в Україні? Він цього не підтримує, але я не можу за нього це казати. Розумієте, так? Я не можу за людину сказати, що вона сама повинна сказати. Мені сказав, що він цього не підтримує, і на цьому крапка. У нього дуже багато нюансів, але я не можу їх розповідати. Щодо відмови від громадянства, це не все так просто зробити. Знову ж таки, я не можу говорити про людину. Але те, що він сказав, мені здалося нормальною позицією", - наводить слова Сидорчука "ВЗБІРНА".

Нагадаємо, 32-річний Сидорчук перейшов у "Вестерло" з "Динамо" у вересні цього року.

35-річний Нойштедтер народився у Дніпрі, а згодом разом із сім'єю вирушив до Німеччини, де отримав німецьке громадянство.

У травні 2016 року Нойштедтер відмовився від німецького громадянства та отримав російське.

Читайте також: Понад 200 спортсменів із РФ змінили або планують змінити громадянство

Раніше стало відомо про те, що талановитий російський футболіст прийняв грузинське громадянство.