UA / RU
Підтримати ZN.ua

Названі два українські стадіони, які першими отримають сертифікацію VAR

Процес знаходиться на завершальній стадії.

Керівник комітету арбітрів УАФ Лучано Лучі повідомив про те, що два українських стадіону невдовзі отримають сертифікацію VAR.

"Ми майже на заключній стадії. Тому що живі матчі, а не тестування системи в офлайні, дозволять нам згодом вийти в онлайн. Шанси отримати сертифікат – не проблема. Питання тільки у виконанні всієї програми до кінця. На матчі були присутні два представники FIFA, вони тут для того, щоб сертифікувати роботу арбітрів та саму технологію, тобто обладнання.

Епізоди, коли потрібне втручання VAR, визначає протокол використання системи. У цьому матчі, наприклад, були сумніви щодо призначення кутового, але ця система не застосовується у таких випадках. Думаю, наступним стадіонами, які отримають сертифікацію, будуть НСК "Олімпійський" у Києві та ОСК "Металіст" в Харкові", - повідомив Лучі в ефірі програми "Профутбол".

Нагадаємо, що в українській Прем'єр-лізі система VAR в першій половині сезону працює в режимі оффлайн.

Повідомлялося, що з другої половини сезону чемпіонату України система VAR буде працювати в режимі онлайн. Це відбудеться після отримання необхідних дозволів від ФІФА і ІФАБ.

Раніше стало відомо про те, що перший матч з системою VAR в УПЛ пройде в лютому наступного року.