UA / RU
Підтримати ZN.ua

Найтитулованіший хокейний клуб України опинилася на межі зникнення

Київський "Сокіл", вигравав бронзові медалі чемпіонату СРСР і 12 разів ставав чемпіоном України, може достроково припинити виступи у чемпіонаті-2013/14 із-за відсутності фінансування.

Київський "Сокіл" може бути знятий з розіграшу чемпіонату України-2013/14 через неявку на два матчі з "Левами", які були заплановані у календарі на 27-28 грудня.

Згідно регламенту чемпіонату України, неявка на дві гри без поважної причини означає, що команді зараховується технічна поразка 0:5 і вона може бути виключена зі змагань.

Таким чином, чемпіонат України з хокею, на який спочатку було заявлено 6 клубів, слідом за зазнають фінансових крах "Вінницькими Гайдамаками" може втратити ще одного учасника. Втім, поки у Федерації хокею України не відреагували на те, що кияни не зуміли організувати домашні матчі. Принаймні, жодних повідомлень на офіційному сайті організацій з цього вопрому досі не розміщувалося.

За інформацією ZN.UA, причиною невиходу хокеїстів на лід стало не те, що в команді затримується зарплата, про що повідомили ряд українських ЗМІ: деякий час команда була готова грати навіть без визначених контрактами фінансових виплат. Прибувши 27 грудня на льодову арену " АТЕК", де проводить домашні зустрічі "Сокіл", гравці дізналися від клубних менеджерів, що ігри не відбудуться через неможливість оплатити оренду льодового поля та забезпечити оплату роботи суддівської бригади, яка становить 3 тисячі гривень за гру.

Хокеїстів повідомили, що після новорічних канікул команда збереться 6 січня, однак ясності в майбутнє клубу це не додало. Благо, команда і тренерський штаб зберігає терпіння у сформованій ситуації безгрошів'я. Втім, досі невідомі джерела, з яких йде фінансування "Сокола" - інвестор киян Сергій Тарута, який володіє клубом з 2007 року, давно втратив інтерес до хокею, а про інших спонсорів керівництво киян ніколи не повідомляло.

Джерела близькі до ФХУ повідомляють, що ймовірність зняття "Сокола" з чемпіонату невисока: незважаючи на донецькі акценти в разт навряд чи хокейне керівництво України допустить, щоб команда, яка в 2013 році відзначила своє 50-річчя, 12 разів ставала чемпіоном України, а в 1985-му першою порушила гегемонію московських клубів на п'єдесталі пошани чемпіонату СРСР у 80-х роках, припинила своє існування. Тим більше, що президент клубу Євген Імас є віце-президентом ФХУ.

Яка команда дійсно ближче до зняття з чемпіонату України - "Вінницькі Гайдамаки": нехай офіційної відмашки на таке рішення з боку керівництва ФХУ ще не було, але формальний привід для дискваліфікації так і не знайшли гідних джерел фінансування "Гайдамаків" є.

Що стосується турнірного становища в чемпіонаті, то "Сокіл" йде на четвертому місці, треті - київські "Дженералз", на другій сходинці - "Білий Барс" із Білої Церкви. Лідером першості є столичний "Компаньйон-Нафтогаз", який, до речі, досяг історичного для себе досягнення - вперше команда з 7-річною історією завершує рік на вершині ліги.

Відзначимо, що зараз команда пішли на перерву, а поновляться змагання 9 січня зустріччю "Білого Барса" та "Львів". !zn

Читайте також:

Рекорд українських хокеїстів на Універсіаді встояв до кінця турніру

Росія може позбутися однієї з найтитулованіших команд країни

Дворазовий володар Кубка Стенлі з Донецька завершив кар'єру

"Донбас" не зумів урятуватися в матчі з нижегородським "Торпедо"