UA / RU
Підтримати ZN.ua

Найдорожчий футболіст "Динамо" поки не збирається покидати Київ

Андрія Ярмоленко знову заявив про відданість київському клубу, тим не менш у його планах на майбутнє є місце для виступу в сильному європейському чемпіонаті.

Найдорожчий футболіст "Динамо", український півзахисник Андрій Ярмоленко, трансферна ціна якого оцінюється в 17 мільйонів євро, не має наміру змінювати місце роботи найближчим часом.

"Намагаюся не забивати голову всякою фантастикою", - категорично спростував можливість відходу з "Динамо" Ярмоленко в інтерв'ю газеті "Команда".

"Футбольний клуб "Динамо" для мене дуже багато зробив, і поки я не відповім йому взаємністю, нікуди йти не хочу. Потрібно хоча б щось виграти! Але поки не виходить. За футболіста говорять його титули, а в мене їх немає", - відзначив 23-річний футболіст.

Раніше повідомлялося, що Ярмоленка цікавить кілька провідних клубів Європи, в тому числі і "Реал", "Наполі", "Фіорентина" і "Мілан".

Втім, Ярмоленко впевнений, що рано чи пізно змінить Київ на якесь європейське місто, де буде виступати сильний футбольний колектив.

"Часом зміна обстановки просто необхідна, але в моїй кар'єрі це ще попереду. У майбутньому хотілося б випробувати себе в якому-небудь європейському чемпіонаті", - заявив він.

Між тим, видання зазначає, що основні статистичні показники в грі Ярмоленка покращилися в порівнянні з попереднім сезоном.

Так, зросла середня кількість передач хавбека, передач у штрафну, відсоток виграних єдиноборств, а також, що важливо для атакуючого футболіста - відсоток вдалих обведень - з 66 % у сезоні-2011/12 до 75 % в минулому чемпіонаті, в якому "Динамо" посіло третє місце. Саме з цієї причини, Ярмоленко частково вважає його невдалим.

"Третє місце "Динамо" - повний провал. Дещо може і вдалося, але коли в команди немає результату, всі особисті досягнення йдуть нанівець".

Нагадаємо, що в сезоні-2012/13 Ярмоленко побив рекорд, встановлений зірками українського футболу Сергієм Ребровим та Андрієм Шевченко: 23-річний футболіст забив 11 м'ячів за збірну України, витративши на це на рік і кілька матчів менше, ніж Ребров і Шева.

У списку ж бомбардирів "Динамо" в минулому сезоні Ярмоленко фінішував другим - у 27 іграх він забив 11 м'ячів, що на 6 точних ударів менше, ніж у чистого форварда Брауна Ідейє. !zn

Читайте також:

Україна громить Чорногорію на виїзді без єдиного нападника

Кращими футболістами України за версією УЄФА названі Генріх Мхітарян і Максим Коваль

"Челсі" полегшить важку фінансову ношу "Зеніту"

Автор переможного гола у ворота "Шахтаря" у фіналі Кубка України-2009 очолив "Ворсклу"