UA / RU
Підтримати ZN.ua

NAVI здобули ще один важливий трофей: кіберспортивна команда перемогла на IEM Rio 2024

Українцям не було рівних у Бразилії.

13 жовтня в фіналі турніру з Counter-Strike 2 українська кіберспортивна організація Natus Vincere перемогла німецьку команду MOUZ з рахунком 3:1 та здобула звання чемпіонів.

Цією перемогою команда також забезпечила собі участь в одному з найпрестижніших турнірів наступного року – IEM Katowice 2025.

Фінал IEM Rio 2024 проходив у форматі BO5 – до трьох перемог. Вже на перших двох мапах NAVI показали, що налаштовані дуже рішуче, здобувши перемогу з рахунками 13:11 та 13:2. На третій MOUZ вдалося обійти суперника із відривом у 7 раундів, але вже наступна мапа стала фінальною – NAVI перемогли з рахунком 13:11.

Також два гравці "Народжених перемагати" отримали важливу відзнаку найціннішого гравця: Юстінас jL Лескавічус став MVP за версією ESL, а Міхай iM Іван отримав медаль від найбільшого видання про CS2 – HLTV.

"Це четвертий трофей, здобутий на турнірах найвищого рівня за рік і найперший в історії команди, завойований саме у Ріо. Попри надзвичайно насичений змагальний графік, NAVI раз за разом доводять, що вони номер 1 у світі.

Я пишаюся тим, що наша команда прославляє ім’я України своїми гучними перемогами! Попереду ще два важливих турніри BLAST World Final та Perfect World Shanghai Major, тож розслаблятися зарано. А поки ми святкуємо перемогу на IEM Rio", – заявив власник кіберспортивної організації NAVI Максим Кріппа.

Intel Extreme Masters – значущий турнір, який регулярно проводиться німецьким організатором ESL. Цього разу він пройшов на Farmasi Arena в Ріо-де-Жанейро, Бразилія.

16 команд змагалися за призовий фонд 250 тисяч доларів та кваліфікацію на IEM Katowice 2025. Путівку на турнір у Польщі та 100 тисяч доларів отримали саме NAVI у статусі чемпіонів.

Нагадаємо, що цього року NAVI вже стали чемпіонами PGL CS2 Major Copenhagen 2024, Esports World Cup та ESL Pro League Season 20.

Читайте також: МОК оголосив про проведення першої в історії Олімпіади з кіберспорту

Раніше повідомлялося про те, що українські кіберспортсмени відмовилися потиснути руки російським гравцям у Бразилії.