UA / RU
Підтримати ZN.ua

Найкращого тенісиста світу можуть депортувати з Австралії через звільнення від вакцинації

Команда спортсмена припустилася грубої помилки при оформленні візи.

Лідер світового рейтингу тенісистів Новак Джокович не зміг пройти прикордонний контроль в Австралії та найближчим часом буде депортований, повідомляє ВВС.

Сербський тенісист прибув до аеропорту Мельбурна в середу і одразу був затриманий. Джоковича допитували кілька годин та перевіряли медичне відведення від вакцинації, з яким він прибув до країни.

Представники команди тенісиста припустилися помилки при оформленні візи. У результаті Джокович намагався потрапити до країни із заявкою, яка виключає наявність звільнення від вакцинації від коронавірусу. Його візу було анульовано.

Джокович планував виступити на Australian Open - організатори турніру та місцева влада раніше дозволили йому вийти на корт без щеплення.

Тепер сербський тенісист поміщений у готель у передмісті Мельбурну, де мешкають усі затримані іноземці. Адвокати Джоковича мають намір оскаржувати депортацію та вже подали апеляцію. Суд розгляне це питання зранку у понеділок, 10 січня.

Варто зазначити, що Новак Джокович з початку пандемії є одним із головних супротивників вакцинації у світі спорту.

Читайте також: 19-річний український тенісист попався на вживанні амфетаміну

Раніше повідомлялося про те, що російську спортсменку не пустили на великий тенісний турнір через вакцинацію "Супутником V".