UA / RU
Підтримати ZN.ua

МОК включив хокей в програму Олімпіади-2022

Хокейний турнір не буде виключений з програми Ігор.

Хокей з шайбою на льоду включений Міжнародним олімпійським комітетом (МОК) у затверджену програму зимових Олімпійських ігор 2022 року в китайському Пекіні, повідомили РІА Новини в прес-службі МОК.

"Виконавчий комітет Міжнародного олімпійського комітету 18 липня затвердив програму зимових Олімпійських ігор 2022 року в Пекіні, і вона включає в себе жіночий і чоловічий хокей на льоду. У жіночий турнір додані дві команди, що відповідає принципам гендерної рівності на Іграх", - сказали в прес-службі, відповідаючи на питання про те, чи розглядає МОК виключення хокею з шайбою на льоду з програми Ігор.

Нагадаємо, в неділю з'явилася інформація про те, що є кілька варіантів розвитку подій з хокейним турніром на зимових Олімпійських іграх 2022 року.

Повідомлялося про те, що у МОК є ще три варіанти реформи крім повного виключення даного виду спорту. Перший - проводити турнір за участю гравців НХЛ, другий - без участі гравців НХЛ, а третій - проводити змагання за аналогією з олімпійським футбольним турніром. В такому випадку максимальний вік хокеїстів складе 23 роки.

Раніше стало відомо про те, що українського хокеїста не вибрали на драфті НХЛ.