UA / RU
Підтримати ZN.ua

МОК планує випустити на спортивні арени спортсменів, які, ймовірно, беруть участь у злочинах - МЗС

Немає сумнівів, що Кремль використовуватиме кожного російського та білоруського спортсмена як зброю у своїй пропагандистській війні.

Міністерство закордонних справ України вважає помилковим рішення виконкому Міжнародного олімпійського комітету дозволити російським і білоруським спортсменам брати участь у міжнародних змаганнях у нейтральному статусі, йдеться в поширеній МЗС заяві.

"Українська сторона доводила до олімпійського комітету та міжнародних партнерів ризики такого рішення. Білоруські та особливо російські спортсмени доволі часто представляють спортивні організації, пов‘язані із збройними силами Російської Федерації. Частина із них перебуває на діючій російські військовій службі, частина із них носить на спортивній формі символи збройної агресії РФ проти України. МОК планує випустити на міжнародні спортивні арени спортсменів, які не лише симпатизують вбивствам українських жінок і дітей, але і, ймовірно, беруть безпосередню участь в цих страшних злочинах", - сказано в заяві.

Як заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, Міжнародний олімпійський комітет фактично дав Росії зелене світло на створення зброї на Олімпіаді. Немає сумнівів у тому, що Кремль використовуватиме кожного російського та білоруського спортсмена як зброю у своїй пропагандистській війні.

Читайте також: "Реклама війни": легендарний хокеїст розкритикував МОК за рішення допустити росіян на Олімпіаду-2024

МЗС вважає, що Москва не підніматиме білих нейтральних прапорів на змаганнях, як це представляє МОК, а демонструватиме тріумф здатності уникнути відповідальності за розв‘язання найбільшого збройного конфлікту в Європі з часів Другої світової війни. Тож члени виконавчого комітету Міжнародного олімпійського комітету, які ухвалили це рішення, несуть відповідальність за заохочення Росії та Білорусі до продовження збройної агресії проти України.

Раніше повідомлялося про те, що країни Північної Європи закликали МОК не допускати росіян та білорусів на Олімпіаду-2024.