UA / RU
Підтримати ZN.ua

Міжнародна федерація плавання підтримала повернення росіян та білорусів

Організація створить робочу групу, яка займатиметься цим питанням.

Міжнародна федерація плавання (World Aquatics) підтримала рекомендації Міжнародного олімпійського комітету (МОК) повернути на турніри спортсменів із Росії та Білорусі у нейтральному статусі.

Про це повідомила пресслужба організації.

"Бюро World Aquatics підтримало заяву Виконкому МОК від 28 березня 2023 року та затвердило створення робочої групи для вивчення можливих шляхів запрошення російських та білоруських спортсменів для участі у майбутніх міжнародних змаганнях з водних видів спорту", – сказано у заяві.

При цьому в організації зазначили, що робочій групі буде потрібен час, тому остаточну процедуру повернення представників двох країн буде розроблено не раніше липня, коли пройде наступне засідання World Aquatics. До групи входять спортсмени та інші представники спільноти водних видів спорту.

"World Aquatics підтверджує прихильність українським спортсменам, які постраждали від вторгнення до їхньої країни, та турботі про Україну. Спортсмени продовжать отримувати підтримку від World Aquatics та партнерів для повноцінних тренувань та виступів на турнірах".

Нагадаємо, МОК дозволив повертати до міжнародного спорту атлетів з РФ та Білорусі в нейтральному статусі і за умови, що вони не є військовослужбовцями і не були помічені у підтримці війни в Україні. При цьому в командних видах спорту заборона залишилася в силі.

Читайте також: У МОК відреагували на бажання України заборонити спортсменам брати участь у змаганнях із росіянами та білорусами

Раніше повідомлялося про те, що повернути росіян та білорусів на турніри вирішила Міжнародна федерація боротьби.