UA / RU
Підтримати ZN.ua

Міжнародна федерація бобслею продовжила заборону на участь росіян у змаганнях

Окупантів не буде на турнірах.

Міжнародна федерація бобслею та скелетону продовжила заборону на участь росіян та білорусів у змаганнях, повідомив український бобслеїст Владислав Гераскевич.

"Щойно закінчився конгрес Міжнародної федерації бобслею та скелетону. І головне для нас, що ми не побачимо в наступному сезоні російських спортсменів на льодових аренах, льодових треках. Наша плідна робота весь цей сезон і міжсезоння показала результат. Питання про повернення навіть не піднімалося на конгресі, за що ми дуже вдячні всім нашим колегам та всім членам IBSF.

Я дуже радий, що наш спорт залишиться чистим від російської пропаганди. Ми зможемо пропагувати наші цінності: дружбу, об'єднання з цивілізованими країнами та всіма нашими партнерами. І боротимемося за чистий спорт, за чесний спорт", - наводить слова Гераскевича Tribuna.com.

Нагадаємо, після початку повномасштабного вторгнення в Україну Міжнародний олімпійський комітет усунув представників Росії та Білорусі від усіх видів спорту.

У нейтральному статусі продовжили виступати лише тенісисти, а цього року атлетам із двох країн дозволили повернутися до індивідуальних турнірів у нейтральному статусі і лише тим, хто публічно не підтримав війну.

Читайте також: МОК розглядає питання допуску росіян та білорусів на Олімпіаду-2024 з низкою обмежень

Раніше повідомлялося про те, що росіян та білорусів повернули у міжнародні змагання зі скейтбордингу.