UA / RU
Підтримати ZN.ua

Мінспорту почало вакцинацію українських олімпійців і паралімпійців

Не варто розраховувати на те, що вакцинація CoronaVac стане підставою для отримання паспорта вакцинації.

Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт повідомив про старт вакцинації від коронавірусу українських спортсменів, які виступлять на Олімпіаді та Паралімпіаді в Токіо.

"Офіційно. Починаємо вакцинацію наших спортсменів - учасників Олімпійських та Паралімпійських Ігор. Сьогодні Федерація стрільби України стала першопрохідцем у вакцинації серед спортсменів олімпійців. Вони отримали щеплення китайської вакциною CoronaVac, яка нещодавно прибула в Україну і отримала всі лабораторні підтвердження.

Наша основна задача - створити умови, щоб усі українські спортсмени, які їдуть представляти країну на міжнародній арені, були міцними та здоровими.

Дійсно, в директивних документах МОК і в ході консультацій з національними олімпійськими комітетами країн-учасниць було підкреслено, що вакцинація не буде обов'язковою для участі в Іграх. Однак, ми повинні розуміти, що це, в першу чергу - безпека і повага до всіх оточуючих, щоб захистити не тільки учасників, а й сам японський народ.

Завдяки плідній співпраці з Міністерством охорони здоров'я, ми отримали 1500 вакцин. А завдяки постійним зустрічам з представниками федерацій - ми прийшли до спільного консенсусу, що щеплення потрібні", - написав Гутцайт у Facebook.

Як зазначає редактор відділу соціум ZN.UA Алла Котляр:

"Експерти кажуть, що варто вакцинуватися будь-якою вакциною. Навіть якщо її ефективність не така висока, як хотілося б. Однак з огляду на те, що CoronoVak ще не пройшла третю фазу клінічних випробувань і не схвалена ВООЗ, не варто розраховувати на те, що вакцинація нею стане підставою для отримання паспорта вакцинації. Для олімпійців і паралімпійців, наприклад, це може стати перешкодою для участі в міжнародних змаганнях ".

Читайте також: Українські вболівальники не зможуть відвідати Олімпіаду в Токіо

Нагадаємо, 24 березня минулого року МОК офіційно переніс Олімпіаду-2020 через пандемію коронавірусу. Ігри в Токіо повинні пройти з 23 липня по 8 серпня 2021 року.

Раніше повідомлялося про те, що в Японії допускають скасування Олімпіади в разі погіршення ситуації з коронавірусом.